avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala

Buna ziua,

Am si eu o problema juridica a carui rezolvare incerc sa o gasesc.
O persoana a fost sanctionata contraventional cu 4 puncte amenda in valoare de 420 lei si retinerea permisului de conducere cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile, invocandu-se ca nu a acordat prioritate de trecere.
Aceasta contraventie a fost aplicata in mod nejustificat deoarece persoana respectiva circula cu o viteza foarte mica de aproximativ 10 km/h intrucat se afla in coloana, a oprit la trecerea de pietoni din Piata Dorobantilor, semaforul semnalizand verde intermitent, pe trecere nu era angajat niciun pieton.
Dupa ce conducatorul auto s-a asigurat ca nu sunt pietoni angajati in trecere sau care sa intentioneze sa traverseze, a virat la 90 de grade pentru a intra pe strada Roma.
La aproximativ 15-20 m de trecerea de pietoni se afla masina echipajului de politie pe care conducatorul auto o vazuse la momentul intrarii in intersectie si spre care acesta a inaintat cu o viteza foarte mica de aprox 20 km/h dupa ce s-a asigurat ca pe culoarea verde intermitent a trecerii nu este niciun pieton, fiind oprit la semnalul unui agent de politie sub pretextul ca nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.
Conducatorul auto i-a spus agentului de politie ca era verde intermitent si ca a oprit, s-a asigurat ca nu e niciun pienton angajat in trecere, insa politistul a completat procesul-verbal si i l-a inmanat spre semnare, moment in care acesta a observat, fara ca politistul sa ii comunice, ca i s-a aplicat si sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce pentru 30 de zile pe langa amenda.
Deoarece conducatorul auto a refuzat sa semneze procesul-verbal pentru ca nu corespundea situatiei de fapt, martorul asistent a fost cel care a semnat procesul-verbal de contraventie.
Respectivul a formulat plangere contraventionala impotriva procesului-verbal pe care a depus-o la judecatorie, insa instanta a respins-o ca neintemeiata pe motiv ca i-a incuviintat toate probele solicitate, respectiv proba cu inscrisuri si ca desi acesta a defaimat procesul-verbal ca netemeinic din probele solicitate nu rezulta o alta situatie de fapt, asa ca instanta a apreciat ca prezumtia de nevinovatie nu a fost rasturnata.
In plangerea contraventionala respectivul a solicitat instantei sa incuviinteze proba cu capturi video sau planse foto surprinse de camera de supraveghere din care sa rezulte situatia concreta a manevrelor de circulatie realizate de automobilul respectiv insa nici pana in acest moment nu au fost depuse la dosar aceste acte.
Conducatorul auto a facut o adresa catre politia sectorului 1 pentru a-i pune la dispozitie capturi video sau planse foto surprinse de camera de supraveghere insa nu a primit niciun raspuns.
Ce motive poate sa invoce in apel? Cum se poate apara impotriva hotararii instantei de judecata?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)