avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim suspendat demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim suspendat demisie

Buna ziua.
Va adresez urmatoarea intrebare:
Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012.
Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere prin care isi cere insistent demisia, fara preaviz,incepand cu data de 21.09.2012 .
Pot sa-i desfac cim-ul in acest caz conf. art.81 al 7 din c. m. avand in vedere ca cimul este suspendat?
Daca nu ce pot face fiindca insista sa plece din unitate cu data respectiva(21.09.2012).
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 20:53, 27 Septembrie 2012
Art. 81C.Mun
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Salariatul nu poate demisiona fara preaviz decat daca angajatorul renunta total sau partial la acest termen.Concediul medical -incapacitate temporala de munca- suspenda durata preavizului.
Daca angajaturul este de acord, puteti sa-i incetati CIM cu art 81(7)dar dupa terminarea CM.
Omul isi poate vedea inca de acum de viata lui, va depune demisia cu data imediat urmatoare termnarii CM.iar dvs ii incetati CIM dupa ce operati CM.
Da, se poate inceta raportul de munca in baza art.81 alin.7 C.mun. daca angajatorul renunta la efectuarea preavizului , chiar daca salariatul este in concediu medical ...
freeelis a scris:
[ chiar daca salariatul este in concediu medical ...


:hm:

art. 49 C.Mun
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;


@freeelis, ce-mi scapa?:)
Incetarea raportului de munca primeaza in acest caz, chiar daca nu este de drept .. facand solicitare de incetare a raportului de munca, inseamna ca inceteaza si suspendarea c.i.m.
Si de ce-ar prima? Doar pentru ca initiativa incetarii CIM este a angajatului?:)

Alte discuții în legătură

Demisie in concediu medical Diabolique90 Diabolique90 Buna ziua , in urma unor circumstanțe anormale , amenințări, injurii și agresiuni fizice , am fost forțat să îmi dau demisia la zi de la locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)