avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM, spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM, spor vechime

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca la societate cu 3 angajati trebuie contract colectiv de munca, reprezentant al salariatilor si daca mai este obligatorie acordarea sporului de vechime. ms
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 20 Septembrie 2012
Nu trebuie asa ceva ,, acordarea de sposruri in cazul angajatorului respectiv poate fi reglementata in reg.intern al acestuia la sectiunea drepturile si obligatiile angajatorului si angajatilor.
Nu este obligatoiu negocierea si incheierea unui contract colectiv de munca, decat la unitati cu cel putin 21 de salariati -art. 129(1) din Legea dialogului scoail republicata si art. 229(2) din Codul muncii, republicat.
Sporul de vechime si alte drepturi pe care angajatorul doreste sa le acorde salariatilor se acorda numai daca ele sunt cuprinse in regulamentul intern al angajatorului.
Nici macar incheierea CCM nu este obligatorie, ci doar negocierea.
In speta, este vorba despre un angajator cu 3 salariati .. in acest caz, nu exista obligatia de a initia negocierea ...
multumesc

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un SRL, cod CAEN 4639- comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare..., cu 41 de salariati are obligatia de a incheia CCM la nivel de unitate? Nu ... (vezi toată discuția)
Ccm - ramura constructii Herra_ Herra_ Asa cum prevede art. 129 alin. (1) din Legea 62/2011 a dialogului social, negocierea colectiva este obligatorie la nivel de unitate, exceptie facand cazurile ... (vezi toată discuția)