avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Buget suplimentat pentru trei programe implementate de ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Buget suplimentat pentru trei programe implementate de AIPPIMM!

Comunicat de Presă
17.09.2012

Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii vine în sprijinul sectorului IMM, prin implementarea unor proiecte şi programe naţionale realizate în concordanţă cu măsurile adoptate la nivel European.
Conform rectificării bugetare, aprobată prin OUG 13/23.08.2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 627/31.08.2012, trei dintre aceste programe beneficiază de bugete suplimentate, acest lucru creând impact asupra creşterii numărului de beneficiari ai acestor programe:
- Bugetul Programului de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, a fost suplimentat cu 10.000.000 lei numărul de beneficiari ai acestui program crescând de la minim 72 de beneficiari la minim 172 de beneficiari.
- Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare - START i s-au alocat în plus, la bugetul existent, 10.000.000 lei, numărul de beneficiari crescând de la minim 92 de beneficiari la minim 192 de beneficiari.
- Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri- mărire bugetară cu 10.000.000 lei, număr crescut de beneficiari de la minim 494 de beneficiari la minim 729 de beneficiari.
În acest context, preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Răzvan Taraş încurajează potenţialii beneficiari, să aplice în număr cât mai mare la aceste programe menţionând că această suplimentare a bugetelor va conduce la stimularea înfiinţarii de noi întreprinderi, mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, crearea de noi locuri de muncă, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale cât mai multor întreprinzători în scopul implicării acestora în structuri economice private.



Sursa:[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Dipimm a publicat ghidurile a 9 programe de finantare pentru imm! Daniela Bolog Daniela Bolog Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (DIPIMM) a publicat proiectele a 9 ghiduri aferente programelor nationale destinate ... (vezi toată discuția)
Noutate! anunt programe 2013 Daniela Bolog Daniela Bolog Pentru anul 2013 sunt propuse a fi bugetate urmatoarele programe nationale: Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile firma traduceri? drlngd drlngd Buna, Tocmai mi-am obtinut atestatul de traducator.exista o modalitate de finantare nerambursabila pe care sa o corelez cu faptul ca sunt traducator autorizat ... (vezi toată discuția)