avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare copil

Un prieten de-al meu a dat concubinei o procura pe 3 luni pentru a iesi cu una dintre minore din tara,iar aceasta nu mai vrea sa aduca minora in tara.
Ce trebuie sa faca ptr.a-si recupera minora?
Cel mai recent răspuns: georgetastancu , utilizator 03:34, 22 Septembrie 2012
trebuie sa faca o actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti de catre el si sa obtina hotararea sau o actiune pentru stabilirea unui program de vizitare.
Ar trebui actionat in primul rand in ceea ce priveste depasirea termenului de 3 luni insa fara o hotarare prin care sa existe un program de vizita nu se poate face nimic concludent.

Daca exista deja o hotarare cu un program de vizita ar fi mai simplu dar tot complicat...in concret.

Mama minorului poate formula si ea o actiune prin care sa se stabileasca domiciliul minorului in strainatate.

Dar cum poate demonstra ca a parasit tara?
Multumesc ptr.raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean american si posibilitate de a lua copilul in america nicoleta20 nicoleta20 buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara marinela0488 marinela0488 imi pot scoate copilul minor din tara avand in vedere ca am hotararea judecatoreasca definitiva prin care imi este incredintat mie mama lui? (vezi toată discuția)