avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... furt sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

furt sau nu?

Buna ziua tuturor!

Ma aflu in perioada de preaviz(incetare contract cu 55b) dupa doi ani si jumatate de activitate pe un post de tehnician. In toata aceasta perioada nu am creat probleme si nici nu am avut niciodata un gand sa subtilizez ceva, desi imi treceau des prin maini echipamente/piese valoroase. Venind vremea sa plec din firma, am inceput sa imi adun lucrurile. Este drept ca in 2 ani jumatate am adunat destule componente care au fost casate, dar noi le pastram, pentru teste sau uz propriu(cam in orice service se face acest lucru). Componente multe dintre ele imbatranite sau fara o valoare de piata mare. Neavand masina, sa mi le iau, am zis ca e ok sa mi le trimit prin curier la domiciliu. Le-am pus intr-o cutie si le-am expediat prin serviciul de curierat pe care firma il folosea pentru expedierea pachetelor catre clienti. (a fost cea mai simpla metoda, si extrem de evidenta) ba chiar pachetul meu aparea pe borderoul zilnic, deci nici vorba de actiune ascunsa. Pachetul meu a fost preluat de curier seara. La verificarea borderoului, dupa plecarea curierului, colegul care era la receptia si expedierea coletelor, a vazut poztia din borderou cu pachetul meu si a sunat la firma de curierat si a cerut explicit returnarea peachetului meu. A doua zi, firma de curierat a returnat pachetul si a fost desfacut de catre acest coleg. Din acel moment a inceput distractia. Au informat superiorul ca mi-am trimis un pachet si continutul acestuia. Mi-au facut un proces verbal in care scria cum s-au intamplat lucrurile(ce am descris eu mai sus). Acum astept venirea administratorului din concediu de odihna, ca sa discut cu acesta. Intrebarea mea: Avand in vedere ca erau lucruri ce nu se aflau in nicio gestiune, si lucruri pe care eu le-am adunat, se poate considera furt si ce atitudine ar trebui sa am asupra acestui fapt la discutiile viitoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 21 Septembrie 2012
Cel mai indicat ar fi sa vedeti ce este prevazut in regulamentul intern al societatii.
va referiti la ROI?
da
am gasit urmatorul enunt la capitolul cu desfacerea disciplinara a contractului de munca:

 "sustragerea oricarui obiect de pe teritoriul companiei, indiferent de proprietarul
acestuia, complicitatea la furt."

Pai cum indiferent de proprietar? erau lucrurile mele...
intervine un aspect.Aceste obiecte de inventar/ componente casate, v-au fost lasate in pastrare/utilizare cu vreun proces verbal?Daca nu, tinand cont ca nu mai sunt in proprietatea societatii, faceti o nota de preluare in folosinta dvs. Furt,din punctul meu de vedere, nu poate fi, intrucat aceste bunuri nu mai figureaza in proprietatea firmei( fiind casate).Dar in acelasi timp, nu trebuiau scoase din firma fara act de iesire consemnat de paza.

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Lucrez la o societate de asigurari in prezent fiind in concediu de crestere a copilului pana la sfarsitul acesteti luni. Daca doresc sa nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim cici2010 cici2010 In data de 25.01.2012 am primit \"preavizul\" (se termina pe 22.02.2012) prin care eram instiintat ca urmeaza sa mi se desfaca CIM din motive care NU TIN de ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre preaviz Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia e in felul urmator: in data de X am depus preavizul de 20 zile lucratoare pentru a-mi da demisia din firma (vroiam sa ma angajez la alta ... (vezi toată discuția)