Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Doresc sa stiu daca am doua locuri de munca sunt obligat sa platesc .C.A.S.S pentru amndoua firme ?

Buna
Ma numesc florin si vreau sa stiu daca lucrez in doua locuri de munca de ce sunt obligat sa platesc C,A.S.S pentru amandoua firme private
si mai specific daca tot imi opresc C.A.S.S nu sunt obligatii,ca de la firmele unde lucrez sa primesc si tichete de masa.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:25, 22 Septembrie 2012
Conform art. 296 indice 3 si urmatoarele Cod fiscal contribuabili ai sistemelor de asigurari sociale sunt persoanele fizice rezidente care realizeaza venituri din salarii. Baza de calcul a contributiilor sociale individuale obligatorii este data de veniturile din salarii, in bani si / sau in natura, obtinute in baza unui contract individual de munca.
Conform art. 1 din legea nr. 142 / 1998 privind acordarea tichetelor de masa, salariatii din cadrul societatilor comerciale pot primi o alocatie individuala de hrana acordata sub forma tichetelor de masa, suportata integral pe costuri de angajator.
Asa cum v-am subliniat, pot, deci nu este obligatoriu ca sa primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa pentru profesori!!! CristianBT CristianBT Prevederile Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa se poate apica si in cazul profesorilor??? (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)