avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acordare tichete de masa

Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea tichetelor de masa, actualizata, cu modificarile si completarile ulterioare, dar nu m-am lamurit in aceasta privinta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emaio , utilizator 10:14, 3 Iunie 2016
Nu exista nicio astfel de conditie prevazuta in Legea 142/1998.

art.1 din Legea 142/1998
(1) Salariaţii din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin incheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuala de hrana, acordată sub forma tichetelor de masa, suportata integral pe costuri de angajator.

(2) Tichetele de masa se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unitatile din sectorul bugetar, şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa miha2766 miha2766 Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala mai poate sa acorde tichete de masa daca este pe pierdere fiscala. Ce conditii trebuie sa indeplineasca o SC ... (vezi toată discuția)
Criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator ,.. Babuion Babuion As dori sa stiu care este criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator,daca este stabilit prin lege si daca aceasta poate fi impusa ... (vezi toată discuția)