avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bonuri de masa pentru profesori!!!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bonuri de masa pentru profesori!!!

Prevederile Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa se poate apica si in cazul profesorilor???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 18 Noiembrie 2013
Legea nr.142/1988 , in urma modificarilor adoptate, prevede L
Art. 1
(1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă. Tichetele de masă sunt emise fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic, sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană reglementate de prezenta lege şi sunt suportate integral pe costuri de angajator.

...

Asadar, si salariatii din sectorul bugetar pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă. T
Ar fi frumos, poate prea frumos sa primeasca profesorii bonuri de masa! Nu s-au reintregit ele, salariile, dar sa primim si bonusuri! Cu toate acestea, n-ar strica sa mai deschidem niste actiuni in instanta.
Daca la nivel de ccm de invatamant exista reglementata o astfel de prevedere, chiar se merita promovarea unei astfel de actiuni.

Dupa lege, exista doar posibilitatea si nu obligativitatea.
Nu au prevazut, dar ar putea prevedea... :) Anul acesta (2014) urmeaza sa se completeze si, in functie de bunavointa partenerului de dialog, sa se modifice si Legea invatamantului, si Statutul c. d..
Asa cum ati spus, totul depinde de partenerii de dialog social. Daca acestia prevad o astfel de clauza in ccm, atunci va fi aplicabila aceasta inainte de Legea nr.142/1998.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa legea 291/2013 ukzspan ukzspan Din art. 1 - Legea 291/2013 se intelege ca de tichete de masa pot beneficia si bugetari, dar stie cineva care sunt conditiile legale sau cum se procedeaza, din ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa miha2766 miha2766 Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala mai poate sa acorde tichete de masa daca este pe pierdere fiscala. Ce conditii trebuie sa indeplineasca o SC ... (vezi toată discuția)