avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot sa ma apar ca parte vatamata, dar agresorul ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot sa ma apar ca parte vatamata, dar agresorul ma face inculpat?

Buna ziua!
Am un caz extrem de complicat. Am fost agresata fizic de un vecin. Am certificat medico legal de 25 de zile. Am depus plangere. Dar cea mai buna aparare este acuzarea. Am martori din care unul a vazut in fapt ca m-a lovit. Ceilalti au fost la fata locului dupa incident si au dedus ca cine a lovit si cine a fost lovit dupa cele vazute atunci la fata locului, care au depus declaratiile de amrtori. Sotia agresorului a depus si ea impotriva mea plangere cum ca eu am inceput, eu am lovit-o de fapt. A mers acasa batuta si reactia sotului a fost ca a venit si m-a batut. Dar de fapt ea are si o martora, care de fapt in realitate a sosit inaintea politiei, si a declarat ca da, eu am lovit-o cu pumnii in fata si am intrat in gura la ea unde am provocat leziuni, am dat-o de perete si are entorsie la umar. Sotul ei vroia doar sa vina la mine cand eu eram in pornire cu un Matiz, s-a aplecat sa vorbeasca cu mine dar eu am deschis protiera am dat in el si am cauzat distorsiune la umar. Sotia are depus certificat medico legal de 8 zile, iar si sotul a depus plangere in ultima suta de metri. Are certificat de 30 zile. Jur ca eu nu am atins pe niciunul dintre soti. Eu am fost batuta in plina strada bestial, declarata si de martori. El, agresorul este profesor universitar la Medicina la kinetoterapie si are cabinet la o clinica. Decanul acestei Facultati a fost dat afara recent din cauza falsificarii diplomelor, iar clinica unde lucreaza agresorul e tot proprietatea aceluias decan. La aceasta clinica a fost data si actele medicale de diagnosticare in urma caruia au obtinut certificatele medico legale. Toate aceste acte sunt false.
Cum pot demonstra acest lucru? Ma depaseste, nu o sa am suportul financiar necesar ca sa duc pana la capat aceasta lupta necinstita si nefondata din partea agresorului.
Nu vad cu ce instrumente sau ce dovezi as putea aduce sa fie prins cu minciuna? Toate organele de urmarire vad acest lucru dar legea nu le permite foarte multe. El ca agresor va scapa si eu ca victima voi fi acuzata si pusa sa achit ceea ce nu am facut? Doar pt. ca nu am bani si relatii?
Ca e medic si are cunostinte in sistem, se vede clar, isi procura certificatele medico legale la tona. Se mai lauda si se stie sigur ca are ca nas la cununie un procuror la Parchetul de langa tribunal. In urma acestei relatii mie era sa fie inchis dosarul fara sa fi auditat martorii mei. Am si o inregistrare pe telefon unde marturiseste absolut tot ce a facut si ce o sa faca.
Sunt dezamagita total. Eu vad ca era mai simplu daca eram moarta in urma loviturii. Atunci era clar cine era victima si cine criminalul.

Cel mai recent răspuns: Juhasz Emilia , utilizator 16:29, 10 Mai 2010
Daca faptuitorul v-a agresat pe dumneavoastra, exercitand acte de violenta , poate opera legitima aparare , ca si cauza de exonerare a raspunderii penale.
Vor fi apreciate in concret toate mijloacele de proba :depozitiile martorilor , certificatul medico-legal , declaratiile partii vatamate , declaratiile invinuitului /inculpatului , mijloace materiale de proba , etc.
Daca cele afirmate atat de sotie , cat si de invinuit nu sunt conforme cu realitatea , atunci pot fi acuzati de savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
Succes.
Doamna,in concret cereti anchetatorilor efectuare de confruntari intre dvs.si martorii lor,intre martorii dvs si ai lor,intre dvs.si ei.Este dreptul dvs.
Va inteleg dezamagirea, insa nu trebuie sa va pierdeti increderea si speranta.
Ceea ce nu inteleg este motivul pentru care ati fost agresata.Ce este in spatele acestei \"inscenari\", de unde atata ura si razbunare?
Ati apelat la un avocat?
Cazul dvs. este intr-adevar complicat fiind vorba din ce ne scrieti, despre abuzuri grave (incepand de la trafic de influenta, marturii mincinoase, falsuri si uzuri de fals, si altele.....).
In mod normal, in astfel de situatii trebuiesc vazute plangerile, declaratiile, actele din cele doua dosare pentru a se putea formula o parere obiectiva.
Din ce spuneti dvs., ati putea sa faceti plangere la Colegiul medicilor pentru fals si uz de fals cu privire la diagnosticele in baza carora s-au emis certificatele-medico legale si evident la Politie pentru marturie mincinoasa a martorilor acestor persoane.
Nu stiu , insa, daca nu cumva \"conflictul\" ar lua proportii si mai mari ( sper sa nu trebuiasca sa va angajati garda de corp)!
Agresorul probabil ca are ceva de aratat/dovedit lumii (poate este egocentric) sau poate are traume psihologice/psihiatrice grave daca a recurs la o asemenea violenta si o asemenea inscenare.

Av. Cermak Iuliana


In opinia mea,in urma unor confruntari,imposibil ca martorii mincinosi sa nu se incurce.Asta mai depinde si de anchetator.
As dori sa inteleg mai bine> ce inseamna mijloace materiale de proba? Cand m-am dus la politie sa depun plangerea si am intrebat de politistul care mi-a luat declaratia ca vreau sa declar ca a lovit si in masina inainte de a ma scoate din acesta si are o indoitura, imi trebuie o dovada si vreua sa si declar acest lucru. El nu a vrut sa-mi ieie aceasta declaratie, numai dupa multe insistente si m-a trimis la cei de la rutier sa-mi deie dovada. Acolo m-au trimis inapoi ca nu apartine de ei, pt. ca nu a fost accident in drum public. Acest politist trebuia sa stie ca trebuia sa ma trimita la Departamentul furturi auto si alte distrugeri. Am ajuns la acest departament dupa 3 saptamani si altii m-au indicat. Mi-au dat dovada, au facut si foto criminalistica, dar amprentele nu s-au mai putut preleva. Atunci se vedea clar dupa amprente ce intentie a avut. Ce alte materiale ar putea conta ca proba?
Cum sa se exonereze de raspundere si sotia+sotul cand toate marturiile lor sunt minciuni. La ei o sa fie martori sotia, sora sotiei si o pritena a acestuia, care dupa spusele ei a vazut tot de la inceput pana la capat. Dar de fapt a fost venita inainte cu putin de politie si cand a ajuns politia ele au plecat.
Martorii mei nu a fost cum sa vada fiecare de la prima scena pana la sfarsit. Fiecare a vazut o parte din scena si toate marturiile se combina foarte frumos, ca un puzzle. Deci se vede clar ca acesti martori nu mint.
Cum se poate dovedi ca o marturie e mincinoasa?
Nu mi-ar conveni deloc sa fiu acuzata si sa si platesc pentru vceva ce n-am facut? Teoretic vad ca asta imi insinuati. O sa iaba castig de cauza pe baza minciunilor si realtiilor intre medici si procurorul nas!

Alte discuții în legătură

Sfat dosar penal Alecuionut Alecuionut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)
Pot sa schimb declaratia facuta daca inca nu am depus marturie? margs margs Buna seara! As avea nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra. In urma cu cateva luni a avut loc un incident in apropierea casei mele. A avut ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)