avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistem supraveghere video la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistem supraveghere video la bloc

Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la cutiile postale este legal?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:31, 23 Septembrie 2012
In lift e cam dubios dar pentru motive extraordinare si pentru o perioada de 3 luni ar fi legal.
Da, este legal, se poate monta sistem de supraveghere este chiar util in unele blocuri, problema este sa si tina, sa nu fie furat sau distrus. Eu asi opta pentru angajarea unui portar intre orele 6-23, cred ca este mai ieftin, mai sigur si nu poate fi furat.
Multumesc pentru raspuns. De fapt intrebarea am pus-o pentru ca unul din cei 60 proprietari se opune. Adunarea generala a hotarat cu o majoritate de 75% in raport cu numarul propietarilor .
Sistemul va fi montat camuflat, dar vor exista avize ca spatiul este supravegheat video. Totul se inregistreaza pe calculatorul unuia dintre proprietari (care face munca voluntara in acest caz) si se sterge automat dupa circa o saptamana (timp suficient pentru accesarea inregistrarii video , daca este necesar). Nu va fi nici o persoana , care supravegheaza continuu spatiul, ci se va inregistra pentru cazul in care apare vreun eveniment nedorit .
Noi avem montat sistem video-in lift nu ne-am gandit-dar una din camere inregistreaza
zona de intrare si intrare in lift.
Avem contract cu o firma autorizata,aceasta ne-a comunicat ceea ce este legal.
Unde trebuie sa stea echipamentul,cand se sterg inregistrarile.Si noi(asociatia si ei)am
facut cunoscut la politistul de proximitate de instalarea sistemmului.
Cam cat costa un asemenea sistem?

Alte discuții în legătură

Instalare camere video bloc euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere scara asociatie locatari mfdunhill mfdunhill buna ziua, in urma hotararii AG, pe cara blocului [hol si intrare] s-au montat camere de supraveghere. Am 2 intrebari : 1. avem nevoie de la anspdcp de ... (vezi toată discuția)
Intimitati - supraveghere video spatii comune Rasvanh Rasvanh 1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice ... (vezi toată discuția)