avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camere video BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camere video BLOC

Buna seara,
Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de Administrator sa merg la fiecare proprietar sa il intreb daca doreste acest lucru?
Si as vrea sa stiu va rog daca este o lege care sa imi interzica aceasta instalare intr-un condominiu?
Mentionez ca Presedintele sustine ca este o lege care ii interzice acest lucru, pe motiv ca nu avem statut ca si bancile, institutiile publice , etc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:11, 26 Martie 2015
Este legal, puteti instala camere in conditiile in care asa s-a hotarat in adunarea generala.
Instalarea de sisteme de supraveghere in imobil,legal - se poate realiza cu respectarea stricta a disp L nr 333/2003 =instalarea si L nr 677/2001 =utilizarea datelor cu caracter personal
In ce priveste instalarea ,(L 333/2003) firma este autorizata de Politia Romana , insa legea referitoare la datele cu caracter personal este tare ambigua si efectiv nu stiu ce as putea sa extrag din ea care sa ma apere,...!?
Multumesc mult.
Este legal atata timp cat:
- camerele video au fost montate legal (cu firma specializata si autorizata)
- este prevazut in hotararea adunarii generale
- camerele sunt la vedere si locatarii au fost anuntati ca exista, prin afise "atentie spatiu suprevegheat video"
- imaginile nu sunt folosite in alte scopuri, decat pentru ce au fost montate camerele.

Nu se pune problema incalcarii vreunei norme din L677/2001
-Pentru a fi montate/instalate camerele este necesara hotararea adunarii generale.
-Pentru a se inregistra imagini este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor, acord care poate fi retras de oricare proprietar oricand doreste.

Alte discuții în legătură

Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)