Buna ziua doamnelor/domnilor,
Va rog ajutati-ma sa inteleg urmatoarea problema legata de dreptul muncii :
Lucrez in sistem bancar si in data de 10.09.2012 am primit decizie de incetare a contractului individual de munca ca urmare a concedierii colective. ( unitatea bancara din care fac parte a fost desfiintata iar eu ma gasesc in preavizul de 20 zile lucratoare )
La incetarera raqporturilor de munca urma sa primesc salarii compensatorii conform contractului colectiv de munca al bancii.
In data de 20.09.2012 am primit decizie de suspendare a contractului individual de munca prin care am fost informat ca s-a dispus inceperea cercetarii penale impotriva mea si a colegilor mei, concomitent cu suspendarea platii drepturilor salariale pe perioada cercetarii penale ( nu am semnat de primire a acestei decizii )
As dori sa stiu daca este legala aceasta masura ( decizie de concediere colectiva cu toate drepturile ce decurg de aici, urmata de deciea de suspendare a contractului de munca ) daca ma pot angaja pana la finalizarea cercetarilor penale si daca pot cere daune morale bancii pentru prejudiciul de imagine care mi-a fost creat .