avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrarea numelui dupa divort

Buna,

In speta, a avut loc un divort prin acordul ambilor soti. Sotul care preluase numele celuilalt a solicitat pastrarea numelui de familie si dupa divort, lucru cu care celalalt sot a fost de acord. Totusi, in cuprisul hotararii exista dispozitii cel putin ambigue, astfel : in considerentele hotararii se constata ca reclamantul a fost de acord ca celalalt sot sa pastreze numele, pe cand in dispozitiv se revine asupra acestui aspect, afirmandu-se ca parata va relua numele dinaintea casatoriei. Care sunt solutiile de care se poate uza in acest caz? cerere pentru completarea sau lamurirea dispozitivului sau calea apelului?

Multumesc.
Inca o intrebare si nu mai stresez:D Respectiva cerere se poate trimite instantei si prin fax sau prin recomandata?( din aceleasi considerente ale imposibilitatii de deplasare, instanta de solutionare fiind in alta localitate)
da, dar este de preferat prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ca sa puteti avea o dovada ca ati trimis-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume obligatoriu? 1coty 1coty Buna la toata lumea am o intrebare de genul in timpul divortului este obligatoriu acceptu celuilalt sot sa pastreze numele printro declaratie notariala? (vezi toată discuția)
Sentinta divort- nume gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Am o situatie si nu stiu cum s-o rezolv Reclamant -depune cerere de divort, prin care cere ca sotia sa revina la numele anterior ... (vezi toată discuția)
Divort - eroare judecator MariaMihai15 MariaMihai15 Buna ziua! Am divortat in 2004. Am solicitat in instanta pastrarea numelui din casatorie, fostul sot a fost intrebat in instanta daca consimte si a zis da. ... (vezi toată discuția)