avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Am facut la politia locala o plangere penala impotriva unui politist in luna martie 2012, mi s-a promis ca o vor inainta Parchetului, iar astazi , respectiv 24.09.2012 cand am sunat sa intreb ce se intampla,ce rezolutie am primit, mi s-a comunicat ca "inca este in lucru" la sediul unde am depus-o.
Ce pot sa fac,cum s-o inaintez organelor abilitate,mai departe,probabil fiind politist respectivul, vor sa musamalizeze?!
Cel mai recent răspuns: alexiastefania , utilizator 16:42, 24 Septembrie 2012
faceti o confuzie. inaintarea la parchet a plingerii nu inseamna ca acesta o va instrumenta. Dimpotriva, instrumentarea dosarului se va face tot de catre politie iar parchetul doar va supraveghea activitatea politiei.

la parchet se inainteaza dosarul spre a primi numar unic si rezolutia de incepere a cercetarilor.

dvs puteti cere nr dosarului penal deschis ca sa puteti sa il urmariti ca si solutionare.
Pentru ce infractiune ati depus plangerea penala?
Fostul meu sot,respectiv domnul politist, a batut copilul foarte rau, fapt demonstrat si de certificatul obtinut ulterior de la IML. Acesta este motivul pentru care am depus acea plangere.
si inca ceva - politia LOCALA nu face activitate de cercetare penala. PLingerea se depune la politia ROMANA adica la sectia de politie de care apartineti.
Puteti solicita parchetului care supravegheaza activitatea de cercetare penala a politiei sa va comunice stadiul cercetarilor,sau chiar o cerere de urgentare solutionare dosar invocand tergiversarea cercetarilor si solutionarii acestuia.

Alte discuții în legătură

Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)
In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva tergiversarii nejustificata a cercetarii penale alexandra.a1404 alexandra.a1404 Am facut catre procuror plingere de tergiversare nejustificata a cercetarii penale de catre organul de cercetare penala bazata pe art.6 par.1 din Conventia ... (vezi toată discuția)