avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar

cand depui un dosar la judecatorie cine trebuie sa vada daca contractul de vanzare cumparare este la fel sau conform cu originalul ?
sunt in judecata cu cineva si cand a tras la xerox contractul de vanzare cumparare jumatate din el nu l a mai tras dintr- o pagina ,cine ar fi trebuit sa vada ? avocatul lor?, judecatorul care judeca cazul ? cine ? sunt tare curioasa!
din pagina doi lipsesete jumatate din partea de sus a paginii , adica ceea ce o dezavantaja cum e posibil sa treaca asa ceva printr- un tribunal
eu doresc sa stiu cine trebuia sa verifice acest dosar avocatul lor al meu judecatorul cine????????????

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:12, 24 Septembrie 2012
Stimat forumist,

Puteți cere aplicarea Art. 139 Cod de procedură civilă, care prevede:

(1)Partea care a depus un înscris în copie certificată este datoare să aibă asupra sa la şedinţă originalul înscrisului sau să-l depună mai înainte în păstrarea grefei, sub pedeapsa de a nu se ţine seama de înscris.

(2)Dacă partea potrivnică nu poate să-şi dea seama de exactitatea copiei faţă cu originalul înfăţişat în şedinţă, judecătorul va acorda un termen scurt, obligând partea să depună originalul în păstrarea grefei.


Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie contract vanzare cumparare kiko33 kiko33 cand depui un dosar la judecatorie cine trebuie sa vada daca contractul de vanzare cumparare este la fel sau conform cu originalul ? sunt in judecata cu ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri romex romex Stimati forumisti , va rog o lamurire : -Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri mircea53 mircea53 In timpul procesului meu de partaj, avocatul partii adverse a prezentat copii dupa inscrisuri autentificate de acesta ca fiind identice cu originalul, ... (vezi toată discuția)