avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimbare concediu de crestere a copilului intre ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimbare concediu de crestere a copilului intre parinti

spuneti.mi si mie va rog , sunt un tatic care am optat ptr concediul de crestere a copilului iar acum as vrea sa ma schim cu sotia mea care si ea bineinteles are 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului care a fost pe 12.03.2012...

Intrebarea este care este termenul in care trebuie ea sa se incadreze pentru depunerea dosarului ei din momentul in care eu ma voi intoarce la munca??

Intreb asta ptr ca sediul firmei la care a lucrat este in alt judet si poate mai dureaza pana face rost de adeverinte...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:59, 24 Septembrie 2012
Am o veste foarte proasta pentru dvs.:
Optiunea de concediu nu poate fi schimbata intre cei doi parinti.

Temeiul legal
INSTRUCŢIUNI din 6 mai 2011de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011 - Anexa 1
EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ªI PROTECŢIEI SOCIALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 360 din 24 mai 2011
Data intrarii in vigoare : 24 mai 2011
Punctul 10. Situaţie
Părinţii care, între ei, doresc să îşi schimbe opţiunea pentru indemnizaţie pentru creşterea copilului pe perioada în care beneficiază de acest drept
Solutie:
Potrivit prevederilor art. 2 alin. (7) din OUG nr. 111/2010, odată făcută opţiunea, aceasta nu mai poate fi schimbată. Deşi este un drept individual, decizia de a avea un copil,cât şi deciziile ulterioare privind creşterea,îngrijirea şi educarea acestuia sunt luate în comun de părinţii/reprezentanţii legali ai copilului, în conformitate cu prevederile Codului familiei. Prin urmare, se aplică această regulă şi în situaţia deciziei opţiunii exprimate în cazul concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Pentru nasterile dinainite de 1 ian 2011, era posibil ca parintii sa schimbe intre ei optiunea. De atunci insa, legea s-a schimbat.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari - concediu pentru cresterea copilului barnavalentina barnavalentina Buna seara, Am un baietel de 2 luni si urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului, am fost sa depun dosarul cu optiunea de 2 ani si am intrebat ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil olteanumiriam olteanumiriam Tatal unui copil nascut in luna septembrie 2011, solicita si i se acorda concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil: se poate schimba intre parinti? smeagull smeagull Buna ziua, Ma intereseaza opinia dvs. in urmatoarea situatie: Conform OUG 111/2010,[u] [b]odata facuta optiunea \\"care parinte, mama sau tatal, va intra ... (vezi toată discuția)