avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal cu certificat medico-legal 6 zile si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal cu certificat medico-legal 6 zile si violare de domiciliu

Deci.. Un baiat se tot dadea la prietena mea si l am tot avertizat el ma lua peste picior .. si intr o zi am intrat peste el in camin si i am dat cativa pumni dar nu foarte grav.. si a primit certificat pe 6 zile.. am primit citatie de la politie si mi au zis si la politie ca e dosar penal si amenda.. dar el zice ca poate sa scoata de pe mine cel putin 2000Euro, e adevarat asa ceva ?
El are si 2 martori de erau in momentul respectiv in camera. Io eram doar cu un prieten.
Astept raspuns va rog frumos sa stiu ce sa fac, io nu am dat nici macar declaratie pana acuma, si fapta e produsa in mai..
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 14:06, 28 Septembrie 2012
Deci... in primul rand nu va duceti la politie fara avocat!

In al doilea rand, exista aceasta posibilitate, dar depinde foarte mult de modalitatea cum va veti face apararea.

Incercati sa invocati in favoarea dvs. provocarea.
1. Ati savarsit infractiunea de lovire si alte violente.
2. Ati savarsit si infractiunea de violare de domiciliu daca ati intrat in camera de camin unde locuia.
3. Cum sa scoata 2000 de euro ca nu am inteles?

Aceste "iesiri" pt a demonstra cine e barbatul o sa va coste din urmatoarele motive:
- daca procurorul considera ca fapta nu prezinta pericol social o sa va dea doar o amenda administrativa de pana la 1000lei si nu va trimite dosarul mai departe in instanta. In acest caz persoana vatamata va poate actiona in instanta civila pt acoperirea prejudiciului material (cheltuieli cu ingrijirile medicale, daca le poate demonstra) si daunelor morale.
- daca procurorul decide sa trmita dosarul in instanta, atunci ar cam trebui sa va luati avocat (nu sunteti obligat)si bineinteles ca acesta va costa. Ca si cheltuieli asta inseamna: onorariu avocat (daca va luati), prejudiciu material + daune morale daca sunteti gasit vinovat.
- mai exista posibilitatea sa va intelegeti cu persoana vatamata si sa nu depuna plangere, sau daca a depus-o deja, sa si-o retraga. Pt retragere probabil vi se va cere o suma de bani dupa cum si-a manifestat dorinta partea vatamata si e bine sa o faceti in fata notarului. Suma de bani nu trebuie sa fie exagerata si doar sa acopere prejudiciul despre care am facut vorbire mai sus(2000 de euro este o suma exagerata).

PS: Personal, nu consider ca este incidenta scuza provocarii in speta de fata.
Da, nici mie nu imi pare a avea succes scuza provocarii insa poate fi folosita ca si circumstanta atenuatnta situatia de fapt referitoare la faptul ca se dadea la mandra lui.
Insa trebuie procedat cu mare atentie pentru ca se poate transforma in circumstanta agravanta a razbunarii motiv pentru care trebuie bine gandita situatia de avocat daca isi va angaja.
Fiind vorba si de infractiunea de viol de domiciliu situatia poate fi destul de incurcata insa nu este exclusa o amenda administrativa desi tot la fel de posibila ar putea fi si o trimitere in judecata.
Ba se retine.... [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea de domiciliu ContSters82607 ContSters82607 buna ziua.unui prieten de-al meu i s-a intocmit dosar penal astfel; tatal lui a fost in nenumarate dati jignit si amenintat de catre amantul sotiei sale (il ... (vezi toată discuția)
Lovire - pedeapsa strumful strumful Buna ziua, Acum cateva saptamani am iesit intr-o seara in club, am baut ceva pana am fost ametit destul de bine.Si inauntra am avut o mica altercatie cu ... (vezi toată discuția)
Recupereare prejudiciu zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)