avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor-pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor-pensie alimentara

Sunt pirat intr-un proces civil incredintare minor a fostei concubine si plata pensiei alimentare, fiind in stadiu de pronuntare de la data de 21.09.2012.Intrebarea mea este daca pot anula acest proces sau hotararea ce va fi data??,Observand ca cererea de deschidere a procesului civil a fost facuta de sora concubinei pe numele concubinei,concubina fiind plecata in italia cu copilul minor,imitandu-i vizibil semnatura.La proces concubina a fost asistata si reprezentata de un avocat.
Daca i se incredinteaza ei copilul in italia,fara drept la vizita a mea iar pensia alimentara va fi in suma mare,pot face recurs si cum...? La recurs se plateste taxa de timbru si cam cat ???Sunt de acord sa platesc pensie alimentara dar si eu sa-l pot vedea legal, pe cand copilul fiind in italia nu-mi permit sa-l vizitez acolo.De la mine a avut toata intelegerea respectiv cand a venit in tara i-am cumparat ce a avut nevoie si i-am dat acordul de parasire tara mereu. Nu mi se pare corect ca eu sa platesc pensie alimentara si sa nu pot avea o relatie de a-l vedea copilul legal. Multumesc anticipat raspunsurilor date..:sorry:
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
georgescu sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgescu sorin , utilizator 20:35, 24 Septembrie 2012
Atacati hotararea in termenul legal - 15 zile de la comunicarea hotararii si invederati motivele pe care le-ati enumerat.

Dvs nu v-ati prezentat la proces, nu ati solicitat un program de vizitare ?
pensia de intretinere este obligatia dvs, macar baneasca, fata de copil si nu fata de fosta concubina asa ca, indiferent cat de bine "va impacati" cu aceasta, copilul nu trebuie sa aiba de suferit.
Pe de alta parte, este greu sa demonstrati ca cererea nu e semnata de fosta concubina care, in caz de nevoie poate veni si ratifica cererea.
Referitor la dreptul dvs. de vizita, acesta poate fi cerut de dvs in instanta pe calea unei actiuni separate.
Referitor la cuantumul pensiei de intretinere, daca nu s-a facut in instanta proba ca obtineti venituri, si cuantumul acestora, veti fi obligat la plata unui sfert din salariul minim pe economie - nu cred ca e asa de mult.
Ba da,dar ea avand domiciliu in tara si resedinta in italia si copilul avand 5 ani fiind la gradinita acolo,fiind facuta o comisie rogatorie catre primaria din Modena pentru ancheta sociala ,posibil sigur sa castige prin interesul superior al copilului,eu cerand drept de vizita si custodia ambilor parinti.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
georgescu sorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa despartirea concubinilor marla1 marla1 buna ziua. am trait in concubinaj cu tatal copilului meu, dar ulterior ne-am despartit. Am obtinut hotarare judecatoreasca pt incredintare minor si pensie ... (vezi toată discuția)
Copilul concubinei este tot in întreținerea mea chiar daca nu suntem casatoriti legal ContSters436518 ContSters436518 Sunt in proces cu fosta concubina care nu am fost căsătoriți legal din care am un copil cu ea si acum.ma dat in judecata pentru pensia alimentara,acum cu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară și stabilirea domiciliului minorului din concubinaj. ce se poate face când acțiunea este plină de minciuni spuse de mama? ContSters436518 ContSters436518 Am o fetita de 4 ani si acum fosta concubina ma dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea domiciliului fetiței..in astia 4 ani fosta concubina nu ... (vezi toată discuția)