avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere din evidenta locativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere din evidenta locativa

Buna ziua!
Am urmatorea problema. Am cumparat un apartament in 2007 de la o persoana, sa ii zicem M. Inainte de a cumpara apartamentul, acolo au locuit fiica fostului proprietar si fostul sot al acesteia, sa ii zicem X. Deci la data cand am cumparat apartamentul (proprietar fiind M), nu mai locuia nimeni acolo. Insa dupa ce am cumparat apartamentul am tot primit plicuri de la diverse institutii bancare si primarie adresate lui X. La una din institutii am anuntat ca X nu mai locuieste acolo. Institutia s-a adresat serviciului de evidenta a populatiei care i-a raspuns ca X figureaza la adresa apartamentului.
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum as putea sa scot din evidenta populatiei de la adresa mea pe X in conditiile in care nu am nici-o modalitate de contact a lui.
Institutia bancara care s-a interesat la evidenta populatiei mi-a sugerat ca pot inainta o actiune in evacuare. Dar din cate am citit si am inteles pe net pot inainta aceasta actiune impotriva proprietarului, dar X nu a fost proprietar ci doar a locuit la adresa respectiva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:24, 25 Septembrie 2012
Nu aţi avea şanse pe o acţiune în evacuare, întrucât X nu vă ocupă abuziv imobilul .
La momentul la care acesta îşi va schimba actul de identitate , făcând şi dovada unui nou domiciliu, va figura cu noul domiciliu în baza de date la evidenţa persoanelor . Până nu va face dovada unui nou domiciliu va figura cu cel vechi şi va fi citat , va primi orice fel de comunicări la dvs., adică la ultimul său domiciliu declarat.
In situatia in care proprietarul de drept al apartamentului sunteti dv,cand vanzatorul este M,iar x nu detine eventual contract de locatiune pentru acea adresa,nu se justifica eventual demers din partea dv in justitie
Pana cand M nu va anunta schimbarea domiciliului ,aspect care nu constituie o prioritate in raport de instiintarile primite de la institutiile bancare mentionate,urmeaza sa primiti corespondenta acestuia-fata de care dv nu detineti responsabilitate
Aveti dreptul sa solicitati oficial la oficiul postal sa nu mai comunice corespondenta lui M la domiciliul dv,urmand a returna corespondenta expeditorilor cu precizarile necesare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosti proprietari mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care, pe adresa apartamentului unde locuiesc, proprietate personala, soseste aproape zilnic ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului fostului proprietar claudia violeta claudia violeta Anul trecut am cumparat un imobil dar fostul proprietar nu si-a schimbat domiciliul din cartea de identitate, intreaga corespondenta venind in continuare la ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu concubin mirrey mirrey Buna seara ! Am nevoie de ajutorul d-voastra. Acum 2 luni am luat in spatiul (nu flotant) pe concubinul meu de care m-am despartit. In urma unui scandal a ... (vezi toată discuția)