avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorie

am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In 2010 a primit o somatie de plata, persoana care a girat, si acum, azi chiar, o alta scrisoare, in care ii zice ca ii va pune poprire pe salariu. Din cate am citit pe forum-uri, datoria este prescrisa deja. Ca nu s-a dat nici un ban nimic. Cum este de fapt?
Cel mai recent răspuns: Alex06 , utilizator 15:28, 25 Septembrie 2012
Daca a semnat pentru acea somatie din 2010, se considera act de intrerupere a prescriptiei.
Este greu de dat un raspuns. In mod normal termenul de prescriptie curge de la data ultimei plati in contul creditului si este de 3 ani.

Numai ca mai exista anumite situatii care intrerup sau suspenda cursul prescriptiei. In mod sigur banca nu a lasat acel credit sa se prescrie.

Nu cred ca aveti toate informatiile, in sensul ca este posibil ca debitorul principal sa fi facut ceva plati de care sa nu aveti cunostinta.

Girantul are dreptul sa faca o contestatie la executare daca se infiinteaza poprirea insa trebuie vazut in ce masura poate avea castig de cauza in functie de contractul semnat cu banca.
in 2010 nu s-a semnat nimic, ca am primit-o in cutia postala. Dar azi, girantul a inregistrat dispozitia de poprire. Deci tot aia e......este posibil sa o execute silit?adica are masina pe numele ei, in dispozitie zice numai de poprire. Si daca o sa ramana in "crestere copil", i se pot opri bani din indemnizatie?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Alex06, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - kruk lilianabre lilianabre buna ziua. am primit un plic de la un executor judecatoresc pt un credit neplatit si preluat de Kruk in care este o somatie in care zice ca am termen o zi sa ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit siri2014 siri2014 In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)