avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am mai multe locuri de munca primesc indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am mai multe locuri de munca primesc indemnizatie de 85% din toate veniturile salariale?

Buna ziua,

Eu sunt un tanar foarte activ, am doua locuri de munca full time. Intrebarea mea este:
- in cazul in care iau eu concediu paternal voi primi 85% din veniturile incasate atat de la primul cat si de la al doilea loc de munca?

Cel mai recent răspuns: FELICSMED , utilizator 22:26, 25 Septembrie 2012
Dupa ce va suspendati amandoua contractele individuale de munca, veti primi indemnizatia pentru cresterea copilului ca procent de 75%(85% daca se aproba proiectul) din media veniturilor obtinute in ultimele 12 luni.Ati avut 2 CIM, veniturile obtinute din ambele vor fi luate in calculul indemnizatiei,asta daca noul proiect nu aduce modficicari si la acest aspect.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar oare am voie sa am mai multe joburi full time? Nu se sesizeaza ITM-ul si risc sa pierd ori un job ori indemnizatia?

O a doua chestiune: prin venituri se inteleg veniturile salariale fixe sau si bonusurile?

Multumesc anticipat!
1. - Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

- Nu se spune nicaieri ca aceste contracte individuale de munca (CIM) trebuie sa fie cu un anumit program de lucru.
- Asadar nu va sanctioneaza nimeni ca aveti doua CIM cu full-time.

2. In calculul indemnizatiei pentru CCC se iau toate veniturile din munca pentru care s-a retinut impozi pe venit.
OUG 111/2010 (cu speranta ca proiectul aprobat azi nu modifica decat cuantumul de la 75% la 85%, nu si modul de calcul ;))
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

In calculul indemnizatiei intra si bonusurile de care amintiti.:)

Ordinul 1474/2011
la Anexa 1 litera C punctul 17 prevede
17. Sunt considerate venituri din salarii veniturile obtinute din al treisprezecelea salariu, stimulentele, primele, prima de vacanta, veniturile obtinute in baza unor hotarari judecatoresti si altele asemenea si se iau in considerare la stabilirea veniturilor care se iau in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Veniturile obtinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanta, veniturile obtinute in baza unor hotarari judecatoresti si altele asemenea, incasate in perioada de 12 luni anterior datei nasterii copilului sunt luate in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului, fiind venituri care rezulta din realizarea unor activitati supuse impozitului pe venit.

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatiile de crestere a copilului - baza calcul AnaBianca AnaBianca Buna ziua, Puteti sa imi spuneti cum se calculeaza indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturior nete realizate ultimele 12 luni din ultimii 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil muadib muadib buna ziua. in contextul in care doresc sa am un copil, as vrea sa ma edific asupra urmatoarelor lucruri: - continuitatea in munca inseamna a plati ... (vezi toată discuția)
Srl-debutant si cic iuliamarin iuliamarin Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Sunt angajata part-time la o societate, as dori sa imi ... (vezi toată discuția)