As dori sa cunosc cam cat este onorariul, pentru ca nu am timp sa imi infiintez singur firma, pentru infiintarea unui SRL, naplatitor de TVA, unic asociat, fara angajati.
Ca oras este Bucuresti. Am inteles ca preturile difera.
Insa mai mult de atat, daca se poate, as dori sa stiu cam la ce pret sa ridica totalul infiintarii unui srl, adica onorariu+acte+stampila chitantier si toate cele+banca...
Onorariul pentru constituire difera foarte mult. Sunt firme care presteaza acest serviciu in mod curent si isi permit sa mearga pe un tarif si de 200 lei, insa daca sunt probleme nu se agita deloc. Un onorariu rezonabil pentru constituire firma este undeva pana in 500 lei.
Taxele de registru plus restul de acte te mai costa aproximativ 500 lei, la asta se mai adauga 200 capitalul social.
Personal iti dau un sfat, in google gasesti o multime de oferte pe tema asta; insa exista niste panarame care ies primi in cautari... stai departe de ei... am 2 clienti care s-au ars cu ei, sunt de o incompetenta iesita din comun (nu pot da numele firmei, politica avocatnet.ro).
Sa stiti ca am facut si eu niste cercetari referitoare la acele siteuri... si nimic de bine...
Am gasit o doamna jurist, lucreaza numai cu firme, reprezinta firme si mi-a spus ca ma costa 500 lei onorariul dansei.
Intrebarea este: pot infiinta SRL cu unic asociat, eu, insa fara angajati? In tercut aveam SRL insa eram 2 asociati dar din motive de neintelegere am decis sa parasesc legal societatea.
Si... contabilul isi incepe treaba din momentul in care toate actele firmei sunt gata, sau apelez la contabil doar din momentul in care emit prima factura? Facturile le voi emite eu, la imprimanta, pe coli A4, am program de facturare care da serii si tot ce mai trebuie.
1. Eu va recomnd sa luati legatura cu un contabil care sa va sprijine si cu constituirea societatii. Chiar daca platiti onorariul altcuiva oricum aveti de umblat (procura, specimen de semnatura la notar, cont bancar pt cap soc, etc), singurul lucru pe care il scutiti este completarea actelor (nu este chiar asa greu si nu necesita f mult timp) si 2 drumuri la ONRC (unul pentru rezervarea de nume - 30 minute si unul pentru depunerea dosarului - asta poate dura si 4 ore, depinde de noroc).
2. Se poate infiinta SRL cu unic asociat, fara angajati; nimeni nu va obliga sa faceti angajari.
3. Facturile se poat emite si pe A4 fara program, pur si simplu din excel. Insa trebuie inseriate (valabil si pentru chitante).
4. Contabilul isi incepe treaba in momentul cand obtineti CIF-ul (Certificatul de inregistrare).
5. Indicat ar fi sa obtati si pentru regimul de impozitare pentru microintreprinderi, 3% din cifra de afaceri.
Pentru a economisi timp, nervi si bani va recomand sa va adresati serviciului de asistenta juridica din cadrul regstrului comertului pentru intocmirea actului constitutiv.
Actionar unic ???
gabi23_69
buna ziua. doresc sa infiintez un srl care va fi administrat de mine, stiu ca daca sunt actionar unic nu pot fi si angajat al firmei. care este procentul minim ... (vezi toată discuția)