Am o problema si va rog tarea mult daca puteti sa ma ajutati.Am 21 de ani si am permis de vreo 2 ani.In luna noiembrie, in timp ce livram marfa, am dat cu masina peste o fata care statea pe strada langa un autocar.Autocarul nu era parcat cum trebuie...iar accidentul nu s-a produs pe zebra.Mentionez k am incetinit viteza,tinand cont ca strada era ingusta.Cand am vazut k am lovit-o la picior,am oprit masina sa vad ce s-a intamplat,dar un barbat a sarit la bataie si am intrat in panica si am plecat,dar apoi peste aproximativ o ora am fost cautat de Politie si am fost sa dau declaratie.Am depus si o plangere impotriva acelui barbat.Nu eram in stare de ebrietate.Am ca proba ca am oprit masina desfasuratorul de la GPS,dar Politia nu il ia in considerare pentru ca nu era autorizat.Victima si profesorii nu recunosc ca am oprit.Nu am ajuns la nici o intelegere cu victima.Dosarul a fost inaintat la Parchet.Mi-a fost suspendat permisul,fara drept de circulatie pe drumurile publice.Ce sanctiune pot sa primesc sau cum pot dovedi ca sunt nevinovat?
Se poate retine infractiunea de vatamare corporala din culpa, unde impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Se va dispune suspendarea permisului de conducere pe o perioada de maxim 90 de zile , si , in cazul in care se va dispune trimiterea in judecata , acesta poate fi anulat de catre instanta de judecata.
Cel mai corect este sa apelati la un avocat si sa-i redati cu exactitate toate imprejurarile in care fapta a fost savarsita !
Succes.
Deci daca ma impac cu victima...nu mai raspund nici pentru parasirea locului accidentului nu?Imi da permisul inapoi si totul e bine...sau tb sa mai platesc vreo amenda ceva?
Multumesc!
Infractiunea de parasire a locului accidentului subzista indiferent daca opereaza impacarea , ca si cauza care inlatura raspunderea penala , in cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Parasirea locului accidentului nu este una din infractiunile a carei actiune penala e pusa in miscare la plangerea penala a partii vatamate! Nu opereaza impacarea,intrucat subiectul pasiv este statul.
Informatiile pe care le furnizam pe acest forum de specialitate sunt unele generale , v-ar ajuta cel mai mult o ora de consultanta, in care dvs sa relatati precis toate aspectele situatiei de fapt!
Succes.