avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident in parcare

Pe data de 19 septembrie 2012 ora 17 am luat virajul mare la intrarea in parcarea din fata blocului meu.Cu roata fata stanga am urcat bordura,am franat dar in coborare am impins cu bara mea bara laterala stanga a masinii parcate.Vreau sa va spun ca am impins-o vreo 2cm.Masina vecinului neavand nici macar o zgarietura.A coborat foarte revoltat cerandu-mi asigurarea.I-am spus ca-i platesc paguba daca intr-adevar exista adica referirea lui era la bara spate.OK,am spus urmand ca a doua zi sa faca constatarea daunei.El a venit seara pe la ora 20 cu un deviz de 3.800 ron cerandu-mi copie dupa permis si dupa buletin,evident ca l-am intrebat cum de a facut un deviz fara mine dar tipand la mine si urland ca el nu vrea banii mei el vrea asigurarea ca altfel se duce la politie.Intrebarea mea este: Daca masinile nu au nici macar o zgarietura politia nu face o constatare?Adica daca el s-a dus la politie si m-a reclamat patesc ceva? Mentionez ca eu am vrut sa-l despagubesc cu bani fara sa mai implic politia si asigurarea odata ce masina este intacta !
Cel mai recent răspuns: Canuda , utilizator 18:10, 26 Septembrie 2012
Trebuia sa va prezentati la Politie in 24 de ore pentru a reclama accidentul. Neprezentarea la politie se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile.
Am inteles si stiam acest lucru dar el nu a vrut sa cheme politia urmand ca eu sa-i platesc dauna.A venit a doua seara cu devizul cerandu-mi asigurarea.Mentionez ca el lucreaza la o reprezentanta auto.Daca incidentul nu s-a constatat in cele 24 ore ce urmari sunt?
art.100-
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
g) neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepţia cazurilor prevăzute la art.79 alin.(2).

Art.79 – (1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgariere masina la manevra cu spatele mishelvvvv mishelvvvv Am si eu o intrebare, am parcat tirul intro benzinarie, in spatele meu sa parcat un turism pe care nu lam vazut cnd am plecat a trebuit sa dau inapoi ca era ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! a avut loc un accident cu 3 masini. in fata mea era ... Genovi Genovi Buna seara! A avut loc un accident cu 3 masini. In fata mea era o masina care astepta la o trecere de pietoni iar eu eram in spatele ei,asteptam. A venit in ... (vezi toată discuția)