avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor TVA emite facturi cu TVA.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor TVA emite facturi cu TVA.

Buna ziua

Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata .

Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o societate comerciala infiintata in 2011 ca fiind neplatitoare de TVA si care a emis facturi cu TVA iar contabilitatea s-a tinut ca fiind platitoare de TVA .Declaratiile s-au facut ca fiind platitoare de TVA ,inclusiv bilantul pentru 2011.


Cu speranta ca ma puteti ajuta ,va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: DinuCristina , utilizator 09:28, 8 Octombrie 2012
Sunteti absolut convinsa ca firma nu a fost platitoare de tva?S-au efectuat si plati pentru tva?
Sigur ,societatea nu a fost platitoare de TVA aceasta devenid platitoare de TVA abia anul acesta in luna iulie . Administratorul a depus declaratia 010 la inffintare iar persoana de la ghiseu a luat-o fara sa spuna ca pentru a devenii platitor de TVA trebuiau mai multe proceduri. Asa ca fostul contabil a considerat ca totul este ok si a facut toate inregistrarile ca platitoare de TVA

.Da din pacate s-a platit si TVA
nu pot sa cred ca DGFP, nu a sesizat plati la TVA, la o firma neaintrodusa in vectorul fiscal ca platitoare.Solicitati o fisa pe contul 4423, poate v-a introdus din oficiu daca ati realizat cifra pentru platitor.Ulterior va mai dam sfaturi, dar tot la finante puteti vedea ce si cum.
Foarte serios va spun ca societatea nu a fost sesizata si nu s-a atins plafonul pentru care se trece din oficiu ca platitor de TVA . Conform OMFP nr.2795 /2011 DGFP aveau obligatia sa anunte ca pe langa acea 010 depusa mai trebuia si alte acte ceea ce nu au facut-o .

Deci de aici toata aceasta nebunie...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
DinuCristina, utilizator
Ca sa puteti deveni platitor de tva trebuia sa detineti Certificatul de inregistrare in scopuri de tva.Nu puteti da vina numai pe cei de la Anaf,poate au trimis adresa prin care va respingeau inregistrarea in scopuri de tva si nu ati ridicat-o de la posta.Contabilul dvs.trebuia sa cunoasca legislatia.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)
Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)