Am 42 de ani si de la 21 de ani dg.-ul schizofrenie paranoida.Cu acest dg. am absolvit facultatea de matematica,lunga durata si un curs de operator PC cu media 10,fiind mereu sub tratament.In 2011 am fost pensionat conf. legii 263/2010.Psihiatrul mi-a facut un referat,am avut si ex. psihologic,QI 98(nu mi-a dat ultimele 12 pagini,cand mi le-a dat pe toate am avut QI 131).
De la Comisie m-au pensionat cu gradul 3 de invaliditate,revizuibil la 12 luni.La revizuire psihiatrul mi-a scris dg. schizofrenie paranoida,deficit mediu.Pe referatul di 2011 nu mi-a scris deficit mediu.
Am intrebat pe cativa pensionari care au dg.-ul meu si mi-au zis ca au gradul 2 de invaliditate.
Comisia mi-a gresit gradul?La Handicap am gradul 2.
”Comisia mi-a gresit gradul?La Handicap am gradul 2.”, reveniți vă rog, cu clarificarea acestei propoziții: Cum v-a ”greșit” gradul, dacă ”La handicap am gradul 2”, totuși, ce grad aveți ?
La Handicap am gradul 2(accentuat) de 22 ani,cu revizuire la 12 luni.
La pensie mi-a dat initial gradul 3(mediu),cu revizuire la 12 luni.La prima revizuire mi l-a mentinut.Mi-a dat tot 3,cu revizuire la 1 an.Am intrebat un consatean care are acelasi dg. ca al meu(nu are studii superioare,nu are nici liceul)si e pensionat de 23 de ani.Mi-a zis ca el are gradul 2 de invaliditate revizuibil la 12 luni de atunci..