avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua mai sunt obligata sa platesc pensia alimentara din urma cu 20 ani daca copilul are 21 ani si anul acesta in ianuarie sa stabilit pensia de intretinere intrucat este la facultate dar el vrea si restantele de acum 20 ani. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 27 Septembrie 2012
Termenul de prescriptie este de 3 ani, asadar puteti fi obligata sa o platiti pe 3 ani in urma. Daca este in continuarea studiilor, veti platie pensie de intretinere pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani.
Pensia nu vi se poate cere retroactiv d acum 20 de ani ci eventual de la data introrducerii actiunii. Nu este o actiune pt o suma globala, ci ea are un caracter de peridiocitate cu caracter alimentar.
copilul a facut plangere la politie pentru pensia alimentara de acum 20 ani ce probleme pot avea eu?
Pai si in 20 de ani ce a facut politia ?

In mod sigur a intervenit prescriptia raspunderii penale pt faptele de acum 20 de ani, ramanand sa raspundeti pt un eventual abandon de familie - neplata cu rea-intentie a pensiei - doar pt ultimii ani in privinta carora nu s-a indeplinit aceasta prescriptie.

Chiar nu ati achitat niciodata pensie propriului copil?
am platit dar el nu ridica bani si imi veneau inapoi si mi-a zis ca nu are nevoie de bani mei dar acum cxand stie ca eu sunt in italia vrea milioane ca un parinte doar asta este pentru copii o sursa de bani cel putin in cazul meu dar eu anul trecut am cheltuit pentru el 5000 euro acum nu mai am de unde

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mat69 mat69 fiiul meu in varsta de 21 ani a facut plangere penala la politie pentru neplata pensiei alimentare di 1994 pana martie 2012. In ianuarie acestui an m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! Fostul meu sot, tatal copilului care se afla in custodia mea, nu a platit in luna decembrie 2010 pensia alimentara. in luna ianuarie si februarie ... (vezi toată discuția)