avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna seara,
sotia mea a nascut in luna mai a anului 2011 iar la nastere a fost diagnosticata cu o afectiune maligna. Pana in prezent sotia a fost in concediu medical fara a depune actele de intrare in concediu de crestere copil (dupa 1 an a fost trimisa catre comisia de evaluarea a capacitatii de munca ce a prelungit cu inca 6 luni perioada in care poate beneficia de concediu medical), iar incepand cu 01 decembrie va trebui sa se intoarca la munca. Avand in vedere faptul ca a sufetit un transpant de celule stem iar locul de munca nu este favorabil recuperarii (este medic in spitalul judetean) va trebui sa gasim o posibilitate de a prelungi perioada de repaos. Nu pot lua in calcul pensionarea anticipata pentru ca nu are vechime care sa ii permita o pensie de boala suficienta si va intreb daca mai este posibilitatea de a intra in concediu de crestere copil de pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: savio66ro , utilizator 13:04, 30 Septembrie 2012
Poate intra in CCC oricand, inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Daca nu deranjez, as dori mai multe detalii despre pasii care trebuie facuti pentru ca de la directia de asistenta am primit raspunsul ca trebuia sa depun cererea in termen, si implicit nu cred ca imi vor accepta dosarul
1. Cei de la Primarie, de la Asistenta Sociala, nu cunosc prevederile legale, daca v-au dat un asemenea raspuns.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
...

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).
...

3. Asadar puteti depune actele oricand, pana la implinirea vertstei de 2 ani a copilului, dar indemnizatie veti primi de la data depunerii actelor si pana implineste copilul 2 ani.

4. Daca va refuza in continuare primirea actelor faceti o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc. problema este ca dosarele le primeste un foarte tanar functionar care este mai mult preocupat de gel si cercei si se bazeaza pe cineva ca nu isi pierde postul Acum ca am toate datele, voi incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc si indemnizatie copil cu handicap usor brawnie brawnie Buna ziua Am o problema privind prelungirea CCC si a indemnizatiei pana la 3 ani pentru copil incadrat in grad de handicap usor. Copilul implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ioanafusus ioanafusus Sunt in concediu creștere copil. In 09.09.2016 fetita împlinește 2 ani. In concediu am intrat din somaj. As vrea sa va intreb trebuie sa mai fac ceva acte ... (vezi toată discuția)
Trecere de la ccp de 1 an la ccp de 2 ani Ioana1984IASI Ioana1984IASI Buna ziua, dupa noua lege cei care se afla in concediu de crestere copil pana la 1 an pot trece la 2 ani. Intrebarea este: trebuie depuse aceleasi acte ca ... (vezi toată discuția)