avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere, cerere ordin de restrictie.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere, cerere ordin de restrictie.

Salut.

Am primit un apel de la un baiat, minor, care ma ameninta sa nu mai vorbesc cu prietena lui. Eu am 18 ani impliniti. Am vrut sa clarific treaba si l-am chemat in fata la o scoala. Acolo discutia sa aprins. El a venit inspre mine , si a vrut sa imi dea un pumn(nu ma lovit), instinctiv eu mam ferit si l-am luat la bataie. Se termina, cheama politia, eu de frica am fugit. Imi da mesaj iar in care ma ameninta "te omor vin cu politia in scoala" . Ma suna, din nou ma ameninta cu niste prieteni de ai lui si cu politia (unde lucreaza o ruda de a lui).

Ce as putea sa fac in cazu asta? Dupa parerea mea bataia sa iscat din cauza amandurora. Eu am dat primu dupa ce mam ferit de lovitura data de el.

Dupa atatea amenintari ma gandesc sa ma duc la politie sa ii fac plangere , poate obtin un ordin de restrictie sau ceva de genu.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
FlorianFlorian, utilizator
Plangere pt infractiunea de amenintare.
Problema este că s-ar putea ca şi el să depună plângere pentru că l-aţi bătut. Dacă are şi martori şi un certificat medico-legal, puteţi să o încurcaţi. Ameninţările trebuie să le puteţi dovedi , dacă depuneţi plângere.
Părerea mea este ca mai bine să faceţi pace, pentru a nu vă plimba pe la secţia de poliţie, pe la parchet şi poate chiar pri instanţă. Luaţi totul ca pe o copilărie , eu aşa vă sfătuiesc. Nu cred că aveţi nevoie de astfel de probleme şi mai bine vă preocupaţi de şcoală .
Nu am avut nici o intentie sa dau un el, tocmai daia totul s-a intamplat in fata unei scoli. Certificat nu cred ca are ce sa faca cu el deoarece a fost o altercatie usoara cu cateva vanatai.

Acum, am fost sunat de politie pentru ca maine sa ma prezint la scoala, nu are nici un martor, sau cel putin nici un martor care daca ar spune adevarul sa il sustina pe el. Presupun ca din moment ce ma AMENINTAT cu o ruda care lucreaza in politie(deci implicit ca ar fi favorizat), si o pot dovedi, nici el nu ar avea nici o intentie sa mearga mai departe pentru ca asta ar insemna sa o dea il alte acuzatii.
Sa stiti ca si cei care omoara un om declara ca nu au avut intentia sa il omoare...dar instanta nu apreciaza aceasta intentie...

Ar cam trebui sa o lasati balta cu oridine de restrictiele pentru ca va complicati existenta fara a rezolva ceva.

Veti afla la politie care este situatia.
Politistul nu va va spune ce probe are.
Aveti dreptul de a va angaja avocat fara insa a fi obligat sa aveti avocat la politie.
Adica aveti dreptul sa mergeti si fara avocat, fara sa primiti avocat din oficiu deoarece legea nu va recunoaste acest drept.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asa cum ati mai fost sfatuit si parerea mea este ca ar trebui sa va vedeti de scoala si sa incercat sa aplanati conflictul,este pacat sa faceti cunostiinta de la o varsta asa frageda cu atmosfera sectiilor de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintata de fostul prieten yulyia yulyia am avut un prieten 3 ani de zile. dupa aproximativ primii 2 ani i-am spus ca vreau ca relatia noastra sa se incheie deoarece nu il mai iubesc si nici nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Amenintare ! redu redu In 1997 am avut un eveniment neplacut care a urmat cu un proces pe care l-am castigat -nu vreau sa intru in detalii - de atunci anumiti indivizi cand ma vad pe ... (vezi toată discuția)
Hartuire, ordin de restrictie amdbuc amdbuc Buna ziua, In urma cu mai mult de o luna am incheiat relatia de un an si 3 luni cu fostul meu prieten. Foarte deranjat de decizia mea, care de altfel a fost ... (vezi toată discuția)