In data de de 23 august 2012 ni s-a comunicat hotararea judecatoreasca intr-un litigiu de munca in care a fost implicata sotia. Am depus cerere pentru investire cu formula executorie, si am obtinut hotararea investita in data de 11 septembrie 2012. In momentul de fata, pe portalul instantelor de judecata apare cerere de recurs formulata de angajator inregistrata in data de 14 septembrie 2012. Termenul de recurs nu este de 10 zile de la data comunicarii? Nu inteleg de ce s-a mai acceptat respectiva cerere de recurs de catre Tribunal daca nu s-a incadrat in termenul de depunere.
Sunt zile calendaristice, insa modul de calcul este usor diferit.
Ultima zi este intr-adevar 12.09.2012.
Dl. freeelis este un consultant cu activitate respectabila si ireprosabila pe acest forum. Daca insa nu credeti ca a calculat corect, cautati dvs. pe forum subiecte similare, folosind cuvintele "calcul termene procedurale" "termen recurs".
Eu nu pun la indoiala profesionalismul d-lui Freelis, doar incercam sa ma lamuresc intr-o anumita problema. Dpdv calendaristic din data de 27 august pana in 12 septembrie sunt 15 zile ( excluzand zilele de 27 august si 12 septembrie)
@Rentzu: imi cer scuze.
Termenul de recurs pentru hot. afisata la 27.09.2012 a expirat in 7.09.2012.
Sunt 10 zile calendaristice, care se calculeaza fara prima zi (cea in care s-a afisat hotararea) si fara ultima zi (cea in care s-a depus recursul).
Practic se numara 12 zile, nu 10.
(cred ca freelis a numarat 15 zile, ca si mine in prima faza)
Recursul depus peste termen sa va primi de catre registratura instantei.
Functionara de la ghiseul de inregistrari nu are de obicei nici competenta si nici infrmatiile necesare ca sa anlizeze tardivitatea. In plus, mai pot exista motive intemeiate care justifica repunerea in termenul de recurs. Prin urmare, orice recurs primit este inregistrat si va primi termen de judecata.
Tardivitatea lui se va discuta la prima zi de infatisare. Va recomand sa o invocati dvs. in scris.