avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariul administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariul administratorului

in blocul in care locuiesc salariul administratorului se plateste in funcie de numarul de persoane. i-am spus administratorului ca nu e conform legii 230/2007, si sa-l calculeze in functie de cota parte indiviza. nu vrea in ruptu capului sa faca in functie de cota parte indiviza. tin sa precizez ca in functie de nr de persoane mie imi vine cam cu 5roni mai mult, in fiecare luna . i-am atras atentia de aproape un an, dar o tine tot pe a lui. nu stiu cui sa ma adreses ca acest administrator sa intre in legalitate.m-am saturat sa platesc in fiecare luna 5roni in plus. as putea sa ma adresez politiei sa -i fac plingere pentru inselaciune si pentru abuz in serviciu tinind cont ca pe mine ma prejudiciaza in fiecare luna si abuzeaza de funcia de administrator pentru ca nu vrea sa intre in legalitate?
Aveti dreptate:salariile si orice fel de remuneratii pentru personalul angajat se repartizeaza proprietarilor proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.
Sesizati Com. executiv al as. prop. in scris.
Referiti-va la respectarea prev. Legii nr. 230/2007, cap.6. Cheltuielile as. prop. art. 47 si HG nr. 1588 - Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007, sectiunea a 4-a: Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate, art. 44.-(1).
Daca se mentine in continuare metoda descrisa de dvs. - cu raspunsul com. executiv, va adresati primariei din localitate/sector care are un birou specializat in relatiile cu as. prop. Lucrurile se vor indrepta.
Succes!
Faceti o adresa in antentia Primariei, Biroul Asociatii de proprietari, spre stiinta presed AP. Mai scurtati din timp.
Depinde de primarie...uneori este pierdere de timp si nervi...
faceti in primul rind contestatie la intretinere si motivati cu textul de lege in cauza
abia dupa ce primiti raspunsul de la comitetul executiv (care trebuie sa judece contestatia) mergeti la primarie si reclamati administratorul si/sau asociatia pentru incalcarea legilor
Ca locatar aveti dreptul sa primiti explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei.
Faceti o contestatie la calculul cotei de contributie, o adresati presedintelui asociatiei. ( Subsemnatul.......contest prin prezenta cuantumul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei.... afisata pe lista de plata a lunii....) Cereti sa vi se precizeze in scris criteriul de repartizare a sumei si baza legala.
Contestatia se depune in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele este obigat sa va raspunda la contestatie in termen de 7 zile.
Dupa termenul de mai sus, in cazul unui raspuns nemultumitor, va adresati primariei - biroului specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari din primarie.
Daca nici aici nu rezolvati, va ramane instanta.

Alte discuții în legătură

Cota parte apartamente etelka peti etelka peti am si eu o intrebare ! exista un imobil (bloc) cu trei scari contruit de un italian si care nu a vandut inca toate apartamente ,dar nici nu s-a inscris in ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari bitzaf bitzaf Buna ziua. Sunt din Hunedoara si pe 20.11.2009 am cumparat un apartament semifinisat in Com. Floresti-Cluj. In aceeasi zi am mers si la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Calculul întreținerii Iuniik Iuniik Bună seara. Am și eu o întrebare in legătură cu repartizareA cheltuielilor intro asociație de locatari. La o primă ședință am hotărât să ... (vezi toată discuția)