avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CALCULUL CONCEDIULUI MEDICAL ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CALCULUL CONCEDIULUI MEDICAL ?

va rog a ma lamurii la urmatoarea intrebare
Se stie ca concediul medical ptr boala obisnuita este 75 % din media celor 6 luni lucrate , anterioare producerii incapacitatii de munca , intrebarea este daca salariatul in perioada celor 6 luni are 15 zile de medical , calculul se raporteaza la nr de zile lucrate sau se aduna si zilele de CM pentru a se face media zilnica *75% * nr de zile de CM din care primele 5 zile lucratoare le plateste unitatea , iar restul din fondul FUASS .

astept raspuns !
multumesc mult

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 21:31, 28 Septembrie 2012
Conform art.74 din Ordinul 60/32/2006 actualizat,pentru aprobarea normelor de aplicare a OUG 158/2005, sumele primite pentru cele 15 zile de concediu medical se aduna cu veniturile pe zilele lucrate din cele 6 luni,la fel si zilele de concediu medical si se face media zilnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical elena-ramona elena-ramona Un salariat are in luna Octombrie concediu medical in continuare in perioada 01.10-14.10.2014, pentru care pastrez aceeasi baza de calcul a mediei zilnice, dar ... (vezi toată discuția)
Continuare concediu medical andreeasf andreeasf Bună ziua, in urma unui incident soldat cu fractura picior, am mers la urgenta ortopedie, in urma consultației med specialist m-a trimis la Medicul de ... (vezi toată discuția)
Calcul concedii medicale mateiadriana mateiadriana am un cm cod indemnizati 05 boli infectioase din grupa a cod 12, as vrea sa stiu cum se calculeaza ? (vezi toată discuția)