avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tatal refuza sa-si dea acordul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tatal refuza sa-si dea acordul

- divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita
- mama sa recasatorit cu un cetatean roman cu domiciliul in UE si vrea sa plece , sa se mute cu copiii in domiciliul noului sot
- tatal nu vrea sa-si dea acordul pentru ca copiii minori sa plece din tara
- unul din parinti are reclamatii inventate , in cercetare , nefinalizate
Ce se intampla cu copiii, cine hotaraste in ce tara vor locui
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:31, 29 Septembrie 2012
Inteleg din postarea initiala ca mama are custodia exclusiva asupra copilului... Imi mentin parerea ca mama, poate parasi tara cu copilul, putand face pasaport acestuia. E adevarat, tatal poate introduce o actiune pentru a obtine exercitarea in comun a autoritatii parintesti, dar mama va putea raspunde prin reconventionala, cu o solicitare de fixare a domiciliului copilului la adresa din strainatate.
Pana la momentul cererii tatalui, copilul se poate integra in mediul din strainatate iar mama va putea motiva cererea sa de stabilire a domiciliului.
Multumesc!
Da, stabilirea domiciliului minorului la adresa mamei trebuie sa fie o solutie de rezolvare rezonabila a problemei.
Inca nu am facut asa ceva vis a vis de stabilirea domiciliului in strainatate dar exista aceasta varianta intrucat nu se poate sustine ca mama minorului este obligata sa ramana in tara doar pentru ca nu vrea tatal minorului pentru ca aceasta nu este minora si tatal minorului nu este tatal...mamei copilului...

Ideea cu stabilirea domiciliului la adresa mamei am inteles ca ridica probleme la iesirea din tara insa imi pare ceva aberant din punct de vedere juridic deoarece nu scrie nicaieri in lege ca domiciliul mamei trebuie sa fie in mod obligatoriu in Romania...
RaduMarca a scris:n
nInteleg din postarea initiala ca mama are custodia exclusiva asupra copilului... Imi mentin parerea ca mama, poate parasi tara cu copilul, putand face pasaport acestuia. E adevarat, tatal poate introduce o actiune pentru a obtine exercitarea in comun a autoritatii parintesti, dar mama va putea raspunde prin reconventionala, cu o solicitare de fixare a domiciliului copilului la adresa din strainatate.nPana la momentul cererii tatalui, copilul se poate integra in mediul din strainatate iar mama va putea motiva cererea sa de stabilire a domiciliului.nMultumesc!nn

Nu ma refeream la dvs.
Sunt de acord cu tot ce ati scris. =D>
Ma refeream la cazul in care ambii parinti au domiciliul in Romania( mea culpa- userul a spus ca vrea sa se stabileasca domiciliul in strainatate) si vrea sa plece din tara( excursie, vizite).
Pentru a-si stabili domiciliul in strainatate legea nu prevede in mod expres ca aceasta va avea dreptul la domiciliu cu copilul doar in Romania, iar daca legea nu prevede sau nu distinge...stiti cum este cu interpretarea pe baza de principii de drept...:)

Mama minorului poate actiona in judecata autoritatile de frontiera deoarece eu sunt de parere ca va obtine castig de cauza atata timp cat tatal minorului poate ajunge in tot atata timp la Vaslui ca in Austria, ba chiar mai repede in Austria daca merge cu avionul.
In Vaslui nu cred ca exista aeroport...
V-am dat doar un exemplu dar arumentele sunt deosebit de solide daca se vor cauta.:yes:

Nu exista nicio logica sa nu se poata stabili acolo unde tatal poate ajunge fara viza.

Alta ar fi discutia daca s-ar stabili in Isdrael sau in SUA...dar nu face obiectul acestei discutii...:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)