avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata acoperis

Stau intrun bloc cu acoperis si vrem sa-l reparam, dar nu vor toti vecini sa contribuie cu bani. Cum se poate legal sa-i facem si pe ceilalti locatari sa plateasca? Am inteles ca o varianta ar fi prin asociatia de locatari, dar cum anume imi puteti spune? Multumesc pentru raspunsuri anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:27, 30 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
stabiliți pe ordinea de zi a Adunării Generale a Asociației problema reparării acoperișului imobilului.Întocmiți un Convocator cu numele tuturor proprietarilor din acel bloc și mergeți din ap. în ap. pt. semnături.Publicați un afiș la intrare și altul pe ușa Asociației (menționați-le în PV ce-l veți încheia). Dacă majoritatea va vota pentru, minoritatea potrivit legii va trebui să se supună, oricum lucrarea e strict necesară și totodată benefică tuturor, indiferent la ce etaj locuiesc.Acoperișul este partea de proprietate comună a tuturor proprietarilor din acel imobil.Dacă au drept de proprietate, au și obligații.Problema e a strângerii fondului bănesc necesar angajării lucrării de către o societate.Aveți posibilitatea acționării în judecată dar asta durează.
Este bine sa aveti mai multe oferte de pret pentru aceasta lucrare, avand in vedere ca nu este foarte ieftina, alegeti cea mai buna oferta in functie de calitate/pret/garantie. Faceti repartizarea acestora pe fiecare apartament in functie de cota-parte indiviza si treceti in listele de plata prima rata, cei care nu vor sa achite dupa 90 de zile ii dati in judecata.
Acoperisul este parte comuna si trebuie suportat de TOTI proprietarii, aici nici nu se pune problema ca vor 50% sau 1%, daca trebuie reparat se repara, asa niciodata cei de la etajele inferioare nu vor sa repare acoperisul.
Legea 230/2007 Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Blocul are 2 etaje, vecinul de la etajul1 nu vrea sa cotizeze deloc. Cum se poate face repartizarea pe fiecare apartament cat are fiecare de plata, adica cel de la etajul 1,2 sau parter? Pe scara sunt 9 apatamente , dar acoperisul ce trebuie reparat vine doar la 3 aprtamente(cel de la parter, etajul 1 si 2), la cei de pe mijlocul blocului. Asociatia de locatari este cea de pe vremea lui impuscatul, are in subordine cam 50 de blocuri, trebuie ca asociatia sa contracteze lucrarea sau cum trebuie facut?
Daca condominiu are doar 9 apartamente, suma totala o impartiti la suprafata fiecarui apartament, asa cum platiti si facturile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza.
Nu aveti stabilit o cota-parte indiviza a fiecarui apartament?
Pe scara sunt 9 apatamente , dar acoperisul ce trebuie reparat vine doar la 3 aprtamente(cel de la parter, etajul 1 si 2), la cei de pe mijlocul blocului.


Nu exista asa ceva, acoperisul este al TUTUROR proprietarilor, nu poate sa fie doar pentru 3 apartamente, iar daca nu reparati acoperisul pe toata suprafata, faceti doar o "carpeala" nu o sa aveti garantie pentru lucrare, iar peste un an o sa faceti iar...sunt bani aruncati.

Alte discuții în legătură

Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire ... Leonte Liviu Leonte Liviu Bună ziua ! Referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire la lucrări (acoperirea cu carton bituminat a acoperișului blocului). ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)