avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata acoperis

Stau intrun bloc cu acoperis si vrem sa-l reparam, dar nu vor toti vecini sa contribuie cu bani. Cum se poate legal sa-i facem si pe ceilalti locatari sa plateasca? Am inteles ca o varianta ar fi prin asociatia de locatari, dar cum anume imi puteti spune? Multumesc pentru raspunsuri anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:27, 30 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
@tvictory

Impartiti cheltuiala cu reparatia acoperisului la cota-parte indiviza.
Mai simplu spus, adunati suprafetele tuturor apartamentelor si impartiti cheltuiala la aceasta suma.
Veti obtine pretul / mp.
Apoi inmultiti acest pret cu suprafata fiecarui apartament si rezulta cat va plati fiecare.

In privinta repararatiilor la partile comune nu intra in discutie ca unul vrea si altul nu vrea. Toti trebuie sa plateasca.
Cine nu plateste ramane restantier si i se pot percepe penalizari si/sau asociatia de proprietari il poate actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire ... Leonte Liviu Leonte Liviu Bună ziua ! Referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire la lucrări (acoperirea cu carton bituminat a acoperișului blocului). ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)