freeelis a scris:
... in acest caz, solutia viabila este promovarea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata acelor contributii.
Doar pe baza unui raspuns din partea finantelor pot acuza oficial patronul; banuiala mea e valabila doar pt. mine, nu pot actiona in instanta fiecare angajator doar pentru a afla daca mi-a platit sau nu contributiile sociale.
Referitor art.11 al.(3.1) din og 92/2003 invocat de finante, este precizat ca: "Este permisa transmiterea informatiilor de natura celor prevazute la alin. (1), inclusiv pentru perioada în care a avut calitatea de contribuabil: a) contribuabilului însusi;"
Chiar eu sunt contribuabilul in speta, deci ....????
ARTICOLUL 11
Secretul fiscal
(1) Functionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai detin aceasta calitate, sunt obligati, în conditiile legii, sa pastreze secretul asupra informatiilor pe care le detin ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.
(2) Informatiile referitoare la impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise numai:
a) autoritatilor publice, în scopul îndeplinirii obligatiilor prevazute de lege;
b) autoritatilor fiscale ale altor tari, în conditii de reciprocitate în baza unor conventii;
c) autoritatilor judiciare competente, potrivit legii;
d) în alte cazuri prevazute de lege.
(3) Autoritatea care primeste informatii fiscale este obligata sa pastreze secretul asupra informatiilor primite.
(3.1) Este permisa transmiterea informatiilor de natura celor prevazute la alin. (1), inclusiv pentru perioada în care a avut calitatea de contribuabil:
a) contribuabilului însusi;
b) succesorilor acestuia.