avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

avem o hotarare judecatoresca din 2007 de iesire din indiviziune in care s-a impartit o masa succesorala formata din terenuri la 4 frati, unii au primit pamantul iar altii trebuiau sa primesca sulta cu valori diferite de la fratele care a preferat sa primesca pamantul. Hotararea la data aceea a fost multumitoare pt toti dar...Nici astazi fratele nu a platit sultele catre ceilalti. Intrebarea mea este daca aceste sulte catre ceilalti 3 se mai pot cere spre plata si care ar fi forma juridica, avand in vedere ca nu vedem nici un fel de bunavointa de la fratele dator,
va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:55, 1 Octombrie 2012
Nu cred ca se mai poate.
A operat termenul de prescriptie de 3 ani.
Suntem in 2012.

Incercati sa mergeti sa consultati un avocat poate mai aveti vreo sansa insa este extrem de greu...
Insa, este mai bine sa riscati si sa platiti o consultatie juridica decat sa va pierdeti banii care erau datorati pentru sulta.
Poate ca veti pierde si banii platiti la avocat dar macar veti stii ca este imposibil sa mai obtineti sulta.
Termenul de 3 ani se calculeaza de la data ramanerii irevocabile a hotararii de atribuire sau de la data expirarii termenului de plata - daca a existat.

Obligatia de plata stabilita prin hotarare inca exista, insa nu va putea fi executata decat de buna-voie de catre debitor, dvs pierzand dreptul de a mai putea pune in executare silita acea hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot plati sultele slowfast slowfast buna seara.am nevoie de sfatul d-voastra intr-o problema.suntem 3 frati buni si doi vitregi-doar de tata-.cand tatal meu a divortat de prima lui sotie,copiii ... (vezi toată discuția)
Plata sulta SANTIER SANTIER Buna seara! In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Buna, nu am platit intretinerea la bloc de 4 luni, nu imi permit, ... Marian Grivita Marian Grivita Buna, nu am platit intretinerea la bloc de 4 luni, nu imi permit, incerc sa imprumut cumva insa am o restanta de 3000 RON Risc ceva, urgent din punct de ... (vezi toată discuția)