avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani care mi se cuvin in urma executiei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani care mi se cuvin in urma executiei unei lucrari conform contract de executie

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste recuperarea unor bani dintr-o lucrare executata.
Problema sta in felul urmator:
Am executat o lucrare de montaj constructii, bineinteles am intocmit un contract de executie lucrari,contract insusit de ambele parti, in contract am stipulat la modalitate de plata a lucrarilor."]Achizitorul are obligatia de a efectua catre executant in termenul de 2 zile de la data incasarii facturii de catre acesta de la Beneficiarul Final al lucrarii pentru facturile intermediare , iar pentu factura finala Achizitorul se obliga la efectuarea platii in termen de 10zile de la finalizarea lucrarilor" am intocmit facturi, mi-au fost acceptate la plata, am luat numar de inregistrare cu data depunerii situatiilor de plata, dar problema vine in momentul in care trebuie sa faca plati catre executant(adica catre mine), invocand tot felu de motive, plati la diversi furnizori de materiale, darile catre stat, etc... desi el la randul lui a incasat banii pentru lucrarile executatete de catre mine de la beneiciarul final al lucrarii. Intr-un final a facut o prima plata in procent de 21.34% din valoarea lucrarii. In Iunie am semnat un act aditional prin care el se angajeaza ca la sf lunii iulie va plati toata suma care mi se cuvine.De atunci si pana la data prezenta a mai facut o plata in procent de 25.61% "nesemnificativa" .
Ce pot sa fac deoarece si eu la randul meu tb sa platesc materialele catre furnizori, darile la stat si toate cheltuielile ce le am. Daca nu, pot sa merg sa imi recuperez toate echipamentele ce le-am montat ca sa imi recuprez cheltuielile?
Sau la cine sa apelez?Cum ma sfatuiti sa procedez?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:01, 3 Octombrie 2012
In situatia asta sunt si eu......

Deci ai nevoie de un avocat ..... de timp.......de noroc ca sa ai un termen in anul prezent....
de noroc ca dosarul sa fie primul si nu ultimul din ziua respectiva ......ca si Judecatoarea este om si oboseste dupa primele zece dosare ......ETC......
In general, dupa receptie, nu mai aveti drept asupra materialelor sau echipamentelor instalate.
Solutia este sa il dati in judecata pe partener.
Este intr-adevar recomandat sa apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara cu plata tva in ue antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Sunt in dilema in ceea ce priveste notiunea de achizitie intracomunitara. De exemplu, o societatea face livrari intracomunitare( casute ... (vezi toată discuția)
Contract de furnizare cu clauze de lucrari Annka Annka Va rog sa ma ajutati cu unele indrumari/clarificari cu referire la urmatoare speta: Am derulat o procedura de achizitii publice pe Ordinul 1120/2013 pentru ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie-contract comercial Mona M. Mona M. Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei probleme. Am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor echipamente si executarea de lucrari la ... (vezi toată discuția)