avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recenzor - vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recenzor - vechime in munca

constituie vechime in munca perioada lucrata de 15 zile calendaristice, in anul 2011, ca recenzor se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca ?
Institutia Prefectului a incheiat cu recenzorul un contract de prestari servicii, platitorul retinand si achitand toate contributiile aferente sumei de 750 lei respectiv, impozit 16% în cuantum de 120 lei, contributia individuala de asigurari sociale 10,5% în cuantum de 79 lei si contributia individuala de asigurari pentru somaj 0,5% în cuantum de 4 lei ),
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: muraruelena , utilizator 19:51, 15 Octombrie 2012
Precizarile citate mai sus au fost postate tot pe acest site de catre utilizatorul Vasile Benghe
/ Data post: Vineri, 13 Iunie 2008, 10:40 - care scria:
Va postez un comentariu facut de un mare specialist in domeniu publicat in "Editie speciala" de Dr. N. Grigorie - Lăcriţa Vineri 9 Iulie

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...



Intr-adevar intre cele doua tipuri de acte exista foarte multe asemanari si diferente.

Dar de ce totusi un practician ca domnul indicat mai sus si care este foarte apreciat in domeniul in care practica a facut acele comentarii ?

Poate exista si unele situatii speciale cand conventiile civile de prestari servicii pot fi asimilate unui CIM ?

Interesant, nu ?
Este punctul lui de vedere si nu al unui act normativ ... doctrina nu este un izvor de drept . Sunt situatii in care un contract de prestarii servicii poate fi asimilat ca fiind o forma mascată a unui contract de muncă.

Asa cum am spus asemanari pot exista intre cele doua contracte, dar si deosebiri .
Corect. Legea e lege, iar legea este baza, nu opiniile unor specialisti in domeniu.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte si obiective.
Sa va dea Dumnezeu sanatate si tot ce va doriti !
Sunteti un adevarat consultant !
Vechimea in munca - Manager.ro

"..... In concluzie, stagiul de cotizare, reglementat de Legea nr. 19/2000, este cunoscut si sub denumirea de vechime in munca. Stagiul de cotizare este compus din perioade de activitate salariata in care s-a platit CAS (vechime in munca) la care se adauga eventualele perioade asimilate, in cazul nostru, stagiul militar."

Data aparitiei: 23 Mai 2007

Si daca pentru perioada ( de 15 zile ) lucrata ca recenzor s-a platit CAS si constituie stagiu de cotizare, iar daca ( asa cum se arata mai sus ) stagiul de cotizare = vechime in munca, atunci:
- daca au fost platite toate contributiile catre stat, perioada lucrata ca si recenzor poate constitui vechime in munca ?
Daca nu, atunci cum pot sa fac sa devina vechime in munca ?

La intrebarea daca:
Perioada de 15 zile lucrate ca recenzor - constituie vechime in munca ? Se ia in calcul la vechimea in munca ? Avand in vedere ca platitorul Institutia Prefectului Botosani a achitat toate contributiile aferente sumei de 750 lei brut ( contributia la pensie, somaj,impozit )?

Casa Judeteana de Pensii - mi-a raspuns:
Perioada respectiva reprezinta stagiu de cotizare in sistemul public, daca pentru acest interval de timp a fost depusa declaratia lunara prevazute de lege.

Raspunsul meu:
A fost depusa Declaratia informativa 205 privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit conform cu OMEF nr.2371/12.12.2007.

.... venituri de natura salariala si asimilate acestora pentru veniturile realizate din: activitati desfasurate in baza conventiilor/contractelor civile incheiate potrivit Codului civil ?

Alte discuții în legătură

Recenzor sau somer? dreptaciul dreptaciul In cazul in care un somer este acceptat sa fie recenzor pt recensamantul de anul acesta,conform celor scrise in presa se vor lucra 12 zile ,cca 12 ore/zi pt ... (vezi toată discuția)
recensamantul populatiei 2011 daniela ilie daniela ilie Caror contrbutii sunt supuse conentiile civile de prestari servicii, conform Codului fisca (Lg. 571/2003), si in ce categorie de activitati este inclusa ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011 - furt la statul de plata? sergiu_vlad87 sergiu_vlad87 Buna ziua. Hai sa va arat cum se calculeaza plata recensamantului (prefecturile afirma ca precizarile le-au primit de la M.A.I.): - ca simplu recenzor, ... (vezi toată discuția)