avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii.
va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data.
socrii mei au divortat in 81 iar la divort casa s-a impartit in 2 loturi. partea din fata revenindu-i soacrei cea din spate socrului. pentru a ajunge la casa noastra existand un drum de acces cu o latime de 1 metru, pe langa casa soacrei. Socrul a decedat in 88, sotul meu mostenindu-l. Fac precizarea ca terenul a fost al statului iar socrul meu a inceput construirea casei inainte de casatorie, titlul de punere in posesie fiind eliberat, pe numele lui,in timpul casatoriei. Acum urmeaza circul. In 2003, soacra, printr-o actiune in constatare a cerut sa i se constate dreptul de proprietate pe casa si teren conform sentintei de divort. In acea hotarare este trecut si socrul meu si nu intelegem de ce. Ea vrea acum iesirea din indiviziune dar unde sotul meu ca mostenitor al tatalui sau sa nu primeasca nimic. Precizez ca sotul meu facut in decursul anilor reparatii, alte camere, i-a schimbat acoperisul....cu banii soacrei doar cu munca lui, la casa mamei. si inca o problema. Pe partea noastra de teren suntem proprietari prin ordin al prefectului, inclusiv pe drumul de acces. Intrebare. Putem solicita o modificare nu neaparat a acoperisului dar macar a unor burlane puse la acoperis pentru ca apa de ploaie sa nu mai curga in curtea noastra, pentru ca iarna se formeaza gheata? Fereastra de la casa soacrei da in curtea noastra se poate face ceva in acest sens? la iesirea din indiviziune, pe baza actelor din 2003 sotul meu poate primi ceva avand in vedere faptul ca trenul i-a fost atribuit socrului, iar sotul meu a contribuit la reparatiile casei? Poate ca va par rautacioasa dar soacra mea cere acum, in plus fata de ceea ce a obtinut in 2003 inca o camera pe care noi o detinem cu acte, si care ea zice ca a fost a ei la divort dar nu ar fi solicitat-o in 2003 ca nu am fi lasat-o noi sa o masoare.
multumesc inca o data.
Cel mai recent răspuns: miha_mimi , utilizator 15:56, 25 Ianuarie 2009
Daca in anul 9181 s-a partajat si casa si terenul intre fostii soti, soacra nu mia are nici un dreptr la terenul fostului sot decedat in 1988 lotul acestuia urmind a fi mostenit de sotul dv. acesta din urma neavind cum sa nu mosteneasca nimic.
Chiar daca nu s-a facut o iesire din indiviziune, faprul ca stapinit astfel imobilele constituie un agrument serios de a fi atribuite in lotul sotului ca si mentinerea drumului de acces la imobil. Cit priveste contributia acestuia la reparatiile casei se va tine seama de ele la stabilirea valorii lotului sau. In momentul in care deveniti proprietar exclusiv puteti formula o actiune prin care sa solicitati ca apa de ploaie sa nu se maiscurga pe terenul dv. si sa asupe ferestra care are deschidere in curtea dv.
la momentul 81 s-a facut iesirea din indiviziune doar la casa, pe teren neexistand acte. sotul meu, ca mostenitor al tatalui sau, si-a facut acte pe teren in 2008 (prin ordin al prefectului) iar soacra a obtinut in 2003 in urma unei actiuni in constatare acel drept. doar ca pe actul soacrei din 2003 nu este trecuta doar soacra ci si socrul meu.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare miha_mimi miha_mimi Poate fi atacat si anulat un act de vanzare/ cumparare a unei locuinte? Cine trebuie citat ca parat in cazul in care se constata ca vanzatorul a folosit acte ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului miha_mimi miha_mimi Poate fi anulat ordinul prefectului? (vezi toată discuția)