avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

Buna ziua !
Sunt coproprietarul unui imobil (casa) cu doua apartamente , in acelasi corp de cladire .Se poate impartii cladirea si terenul aferent , celor doua apartamente , sa figureze pe nr.c.f. diferit , la iesire din indiviziune ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 13:11, 4 Octombrie 2012
Asta va poate spune numai un inginer topometrist sau un cadastrist care va studia catele si cladirea.
In urma cu..... ani un expert topo la un partaj juduciar inparte imobilul si terenul aferent apartamentelor in nr. topo diferit .Exista o Decizie definitava , investit cu formula executorie si un proces verbal de punere in posesie .La momentul respectiv , pe cele mentionate in expertiza topo si in Decizie , nu am putut intabula pentru ca , coproprietarul a tergiversat aceasta problema . Mai tarziu pierde imobilul in urma unei executari silite . Noul coproprietar acum solicita intr-un partaj judiciar iesirea din indiviziune pe baza unei expertize extrajuddiciara .Expertiza topo este facuta de acelasi expert , care nu tine cont de prima expertiza si mentioneaza , ca imobilul(casa) si terenul aferent nu este partajabila .
Pai tot ce mi-ati scris mai sus sunt aparari in procesul in care sunteti parat.
Iesirea din indiviziune nu se poate face pe baza expertizelor extrajudiciare, daca partile nu sunt de acord.
Trebuie facuta expertiza judiciara, si va decide judecatorul pe baza acesteia daca imobilul este partajabil in natura sau nu.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune lazzaretto lazzaretto Eu si fratele meu suntem copropietari pe o mostenire avand act de succesiune cu cota de 1/2. El a mai ridicat o constructie in 1998 formata din o camera, ... (vezi toată discuția)
Solicitare iesire din indiviziune (cu repetitie) botea_daniel botea_daniel IESIREA DIN INDIVIZUNE Buna ziua, Va rog sa analizati cele de mai jos si sa imi raspundeti la intrebarea de final. Din Ianuarie 2006, locuiesc intr-o ... (vezi toată discuția)
Partaj succesioral expertiza topo romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Daca sunteti amabil a va rog sa-mi spuneti daca pentru iesire din indiviziune cu anumite imibile din parcele comune care vor fi dezmembrate si ... (vezi toată discuția)