avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membru asociatie - atragere nou membru
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membru asociatie - atragere nou membru

Buna seara,

Am o asociatie in care suntem 3 membri - ma intereseaza ca unul din membri sa iasa deci sa se retraga si sa intre unul nou - pentru a nu se micsora nr de asociati prevazuti de lege...care este procedura pentru a realiza acest lucru...noul membru va trebui sa aduca vreo contributie la patrimoniul asociatiei?

Oricum din cate am inteles se va face prin intermediul instantei de judecata,


Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:40, 5 Octombrie 2012
In acte raman aceeasi membrii fondatori. Acum, in prezent, daca o persoana doreste sa devina membru cu drepturi depline, completeaza o adeziune la asociatie, e aprobata de comitetul de conducere (vedeti in statut ce procedura aveti pentru a primi noi membrii) si din acel moment devine membru cu drpturi depline.
Daca se retrage o persoana, va completeaza o hartie prin care va anunta ca renunta la functiile pe care le ocupa in organele de conducere si renunta si la calitatea de membru al asociatiei.
Se intruneste adunarea generala a asociatiei pentru a face alegeri pentru functia de conducere vacanta si se inregistreaza la judecatorie procesul verbal al adunarii generale prin care s-a decis noua componenta a organelor de conducere.
Pai nu inteleg daca o persoana doreste sa se retraga ( repet una din persoanele care au fondat asociatia)...de ce in noul statut si act constitutiv mai trebuie sa mai apara ??
Pentru ca acea persoana a fost trecuta atunci la infiintare ca membru fondator. Nu puteti modifica actul constitutiv. Asta era situatia ce reflecta realitatea de atunci. Acum, cand veti face lista cu membrii cu drept de vot, persoanele care intre timp se retrag din diferite motive din asociatie sau sunt date afara pentru incalcarea statutului, nu vor mai aparea si vor fi trecute persoanele care au intrat in timpul scurs de la infiinta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un membru fondator dorește sa iasă din asociație. Mirela1662 Mirela1662 Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: O asociație în curs de constituire cu 3 membri fondatori , s-a emis de către judecatorie ... (vezi toată discuția)
Retragere membru fondator din ong. Adrianacfp Adrianacfp Buna ziua. Avem un ONG cu 3 membri fondatori si mai multi membri titulari. Un membru fondator doreste sa se retraga din ONG - depunand in acest sens o ... (vezi toată discuția)
Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)