avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... risc seismic - ma pot indrepta impotriva bancii ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

risc seismic - ma pot indrepta impotriva bancii ?

Buna seara

In anul 2011 mai exact in luna martie am cumparat un apartament care m-a costat 130000 prin programul "Prima Casa".
Totul a demers normal pana astazi cand am intrat la subsolul blocului pentru o curatenie ,si acolo surpriza ce sa vad,2 grinzi ce sustin palierele sunt neterminate de la constructia lui din 1983,acele 2 grinzi trebuiau sa fie imbracate in ciment dar aici nu este asa a ramas doar scheletul metalic(cam 15%) din toata lungimea lui,plus ca de la etajul 4 pana la partier este o crapatura minuscula acoperita de vopseaua data.

Intrebarea mea este?

Banca cand a facut evaluarea apartamentului nu a vazut acest lucru al fisurii existente si a subsolului blocului,ca din cate stiu eu inainte de a cumparat (banca)un imobil se face o evaluare unde se specifica ca nu este supus riscului seismic in cazul meu?
Unde ma pot adresa sau ce trebuie sa fac pentru a se face un pic de dreptate ca ne-am saturat de dat banii fara sa se faca o treaba cum trebuie facuta,mai ales ca eu mai am de platit la el inca 28 ani?

Va multumesc si va doresc o seara buna.Astept cat mai repede un raspuns(uri).
Cel mai recent răspuns: valyvlt , utilizator 09:49, 10 Octombrie 2012
Din câte înțeleg ar putea fi vorba de un vicu ascuns al acelui imobil, de care răspunde vânzătorul.

Vânzătorul este obligat să vă aranteze de viciile ascunse conform art. 1707 NCC

Conditii Art. 1.707
(1) Vanzatorul garanteaza cumparatorul contra oricaror vicii ascunse care fac bunul
vandut impropriu intrebuintarii la care este destinat sau care ii micsoreaza in asemenea
masura intrebuintarea sau valoarea incat, daca le-ar fi cunoscut, cumparatorul nu ar fi
cumparat sau ar fi dat un pret mai mic.
(2) Este ascuns acel viciu care, la data predarii, nu putea fi descoperit, fara asistenta de
specialitate, de catre un cumparator prudent si diligent.
(3) Garantia este datorata daca viciul sau cauza lui exista la data predarii bunului.
(4) Vanzatorul nu datoreaza garantie contra viciilor pe care cumparatorul le cunostea la
incheierea contractului.
(5) In vanzarile silite nu se datoreaza garantie contra viciilor ascunse.

Vedeți și prevederile art. 1709 și 1710 ale NCC cu privire la termenul de denunțare a acestor vicii și la efectele garanției vânzătorului cu privire la acestea.
@ Jocandi Causa:
Câtă dreptate aveţi! Sechelele comunismului + 20 de ani de politici sociale iresponsabile i-au transformat pe mulţi români în oameni cărora trebuie să "li se dea". Nimeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru propriile acte şi fapte, de vină sunt întotdeauna ceilalţi iar cei care "taie fără a măsura de 10 ori înainte" semnează fără nicio tresărire orice hârtie li se pune în faţă şi apoi pretind invariabil că "nu li s-a spus". Am devenit o naţie ("popor", vorba unui anumit post de televiziune) de inocenţi diafani, plini de drepturi şi având doar obligaţia de a le cere cât mai vocal.

Pe fond: De acord cu Dl. Patrick_ în privinţa unei acţiuni în răspundere pentru vicii. Asta, evident, cu asumarea faptului că va urma, probabil, un proces destul de lung, asezonat cu expertize, cheltuieli, etc. Până una-alta D-le valyvlt, n-ar fi însă o idee bună şi să "mobilizaţi spiritele" în bloc şi să determinaţi Asociaţia să întreprindă consolidările de rigoare?
Am pus aceasta problema presedintelui de asociatie ,si mi-a si raspuns fara nici un fel de retinere"rezolvati problema,asociatia de locatari nu se poate baga la rezolvarea problemei".
nimeni nu poate raspunde pentru propriile dumneavoastra greseli.
Eu nu aveam de unde stii ca acel bloc are aceste probleme,probabil ca nici nu observam nici eu daca nu vedeam acele fisuri de pe casa scarii,asa cum nu a observat nimeni timp de 20 de ani.
Voi merge la banca sa vad ce spun dupa care va comunic.
Multumesc pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)