avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARII COMPENSATORII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARII COMPENSATORII

Buna ziua ,sint in perioada de preaviz pentru concediere si as vrea sa stiu daca pot primi salarii compensatori ?intrucit intentionez sa atac in instanta decizia de concediere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 5 Octombrie 2012
Puteti beneficia de salarii compensatorii doar in cazul in care concedierea s-a dispus pe motive care nu au legatura cu dvs , deci nu ca si masura sanctionatorie, si doar daca exista incheiat la nivelul unitatii un CCM care sa prevada acordarea unor astfel de salarii.
am primit preaviz si mi sa spus ca postul meu sa restructurat ,dar ei au angajat alte persoane pe postul meu .
Cazul desfiintarii sau restructurarii unui post este face parte din cazurile de desfacere a CiM care nu au legatura cu salariatul, deci ati putea sa primiti salarii compensatorii dar repet, doar daca acest lucru este prevazut in eventualul contract colectiv de munca al unitatii in care lucrati, sau in contractul colectiv de munca la nivel de ramura.
Daca dvs. sustineti ca postul pe care il ocupati nu a fost desfiintat, atunci faceti o sesizare la ITM,deoarece in acest caz concedierea dvs nu este legala.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
lilella777, utilizator
ITM-ul nu are competenta de a stabili legalitatea deciziei de concediere .. acesta este atributul exclusiv al instantei de judecata .. nu-l mai trimiteti degeaba la ITM .

ITM-ul ii va raspunde ca este un conflict de munca si il va indruma sa se adreseze instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii concediere art 65 cm amya1808 amya1808 Care va fi nivelul salariilor compensatorii cuvenite salariatilor, daca in perioada preavizului acordat pentru concediere datorata desfiintarii postului, ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - preaviz i0n i0n Va salut, Marti 2 august am fost anuntat de catre patronul societatii unde lucrez ca postul meu va fi restructurat incepand cu... 1 august ! A fost doar o ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)