avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Administrator de firma si indemnizatia pt crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Administrator de firma si indemnizatia pt crestere copil

Buna ziua! Am si eu o intrebare,am lucrat doi ani la societate comerciala,am ramas insarcinata si acum sunt in CCC si urmeaza ca luna viitoare sa primesc si prima indemnizatie din acest concediu. Am decis de curand impreuna cu sotul meu sa infiintam o societate cu raspundere limitata la care eu sunt si asociat si administrator.Faptul ca am acesta noua calitate si de asociat si de administrator la propria firma va trebui sa pierd indemnizatia pt CCC? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:17, 5 Octombrie 2012
Nu va pierdeti indemnizatia.
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale, potrivit actului constitutiv sau stabilit de adunarea generală a acţionarilor, pot fi luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale pot fi luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, dacă au fost prevăzute în actul de constituire al societăţii sau a fost stabilit de adunarea generală a acţionarilor, fiind asimilate veniturilor din salarii.

2. - Asadar venitul administratorului este asimilat veniturilor din salarii si nu puteti sa cumulati acest venit cu indemnizatia pentru CCC.
- Dividendele obtinute ca asociat nu sunt asimilate salariilor si nu se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.
- Deci pana veti termina CCC puteti sa fiti numai asociat nu si administrator.
Este valabil in cazul in care administratorul primeste indemnizatie?Nu am inteles foarte clar.Nu am aceasta situatie,dar vreau sa inteleg ce mi-a scapat din legislatie.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
daca nu sunteti adminstrator renumerat adica salariat nu va afecteaza indemnizatia de crestere,chiar daca veti ridica dividente in urma profitului obtinut , SANATATE!

sa nu aveti calitate de salariat pana trece perioada de acordare a indemnizatiei de crestere.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
olden, utilizator
1. Nu exista administrator care sa lucreze degeaba (desi unii spun ca fac benevol aceasta munca dar nu ii crede nimeni).

2. - Sunt administratori cu indemnizatie sau cu salariu (CIM).
- Si indemnizatia si salariul se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC asa ca venitul administartorului nu poate fi cumulat cu indemnizatia pentru CCC.

3. De fapt asta spune si prevederea din Ordinul MMFPS 1474/2011 redata mai sus.

4. Administratorul nu beneficiaza de dividende ci numai asociatii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate delia_baidoc delia_baidoc Buna ziua, lucrez ca profesor de 3 ani dar pe langa am si un srl la care sunt si administrator. In luna aprilie trebuie sa nasc si nu stiu daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau dividende daca sunt in indemnizatie de crestere a copilului irina333 irina333 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: sunt actionara la o societate comerciala si urmeaza sa intru in concediu medical dupa ce nasc si apoi in indemnizatie ... (vezi toată discuția)