Buna ziua! Am si eu o intrebare,am lucrat doi ani la societate comerciala,am ramas insarcinata si acum sunt in CCC si urmeaza ca luna viitoare sa primesc si prima indemnizatie din acest concediu. Am decis de curand impreuna cu sotul meu sa infiintam o societate cu raspundere limitata la care eu sunt si asociat si administrator.Faptul ca am acesta noua calitate si de asociat si de administrator la propria firma va trebui sa pierd indemnizatia pt CCC? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc!
Doamna este administrator si asociat si in calitate de administrator datorita indemnizatiei de crestere nu va mai ridica salar,daca va obtine profit va putea daca doreste sa ridice dividente deoarece calitatea de asociat ii permite asta.
SOTUL dvs. poate fi angajat fara probleme consultati un ECONOMIST referitor la taxe privind dividentele fara calitatea de salriat, SANATATE!
1. Doamna in cauza este "2 in 1": este si asociat si administrator.
2. Ca asociat primeste dividende pe care le poate cumula cu indemnizatia pentru CCC deoarece dividendele nu sunt asimilate salariilor.
3. - Ca administrator primeste indemnizatie (conform statutului sau hotararii AGA), care se asimileasa cu salariile, sau salariu, daca are incheiat un CIM.
- In ambele situatii veniturile respective (indemnizatia sau salariul) nu pot fi cumulate cu indemnizatia pentru CCC.
4. V-am dat si baza legala , mai sus, dar dvs. aveti alte pareri care sunt opinii personale si nu care deriva din texte de lege.