avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Administrator de firma si indemnizatia pt crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Administrator de firma si indemnizatia pt crestere copil

Buna ziua! Am si eu o intrebare,am lucrat doi ani la societate comerciala,am ramas insarcinata si acum sunt in CCC si urmeaza ca luna viitoare sa primesc si prima indemnizatie din acest concediu. Am decis de curand impreuna cu sotul meu sa infiintam o societate cu raspundere limitata la care eu sunt si asociat si administrator.Faptul ca am acesta noua calitate si de asociat si de administrator la propria firma va trebui sa pierd indemnizatia pt CCC? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:17, 5 Octombrie 2012
Multumesc frumos pentru raspuns.
@tudorvaleriu

Doamna este administrator si asociat si in calitate de administrator datorita indemnizatiei de crestere nu va mai ridica salar,daca va obtine profit va putea daca doreste sa ridice dividente deoarece calitatea de asociat ii permite asta.

SOTUL dvs. poate fi angajat fara probleme consultati un ECONOMIST referitor la taxe privind dividentele fara calitatea de salriat, SANATATE!
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
olden, utilizator
olden:

1. Doamna in cauza este "2 in 1": este si asociat si administrator.

2. Ca asociat primeste dividende pe care le poate cumula cu indemnizatia pentru CCC deoarece dividendele nu sunt asimilate salariilor.

3. - Ca administrator primeste indemnizatie (conform statutului sau hotararii AGA), care se asimileasa cu salariile, sau salariu, daca are incheiat un CIM.
- In ambele situatii veniturile respective (indemnizatia sau salariul) nu pot fi cumulate cu indemnizatia pentru CCC.

4. V-am dat si baza legala , mai sus, dar dvs. aveti alte pareri care sunt opinii personale si nu care deriva din texte de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate delia_baidoc delia_baidoc Buna ziua, lucrez ca profesor de 3 ani dar pe langa am si un srl la care sunt si administrator. In luna aprilie trebuie sa nasc si nu stiu daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau dividende daca sunt in indemnizatie de crestere a copilului irina333 irina333 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: sunt actionara la o societate comerciala si urmeaza sa intru in concediu medical dupa ce nasc si apoi in indemnizatie ... (vezi toată discuția)