avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ABUZURI ENEL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ABUZURI ENEL

Buna ziua,
Vin si eu cu o problema in a carei rezolvare sper sa primesc sprijin pe forum.
Astfel, in luna iulie 2012, reprezentantii Enel distributie s-au prezentat la sediu si au solicitat verificarea grupului de masurare. Cum am crezut ca este o verificare de rutina (verificare sigilii, intrucat contorul era relativ nou- montat de aprox 1 an, contor electric), nu a stat nici un reprezentant al societatii sa-i verifice. La sfarsitul verificarii acestia au intocmit un proces verbal si o nota de constatare , pe care am refuzat sa le semnam prin care mentionau ca grupul de masura nu este montat corect( mai precis un fir care era sub placa fixata in sigilii nu era conectat) iar in urma acestor constatari se vor recalcula cantitatile de energie ce nu au fost inregistrate corect. Impotriva acestor acte, am facut contestatie la ei , la care nici pana la acest moment nu am primit nici un fel de rapuns. Intre timp au emis si factura de recalculare in suma de 8200 ron, factura pentru care de asemenea am facut o noua contestatie pe care am inregistrat-o la ei in termenul de 10 zile.
Vazand ca nu primesc nici un fel de raspuns, am depus o contestatie si la ANRE prin care am contestat acelasi lucru, respectiv factura, procesul verbal si nota de constatare.
In urma acestei contestatii, ANRE a pus Enelul sa ne cheme de conciliere si sa rezolvam aspectele invederate in plangere. Asa zisa conciliere a avut loc ieri, in care nu s-a intamplat nimic si fiecare parte si-a mentinut punctele de vedere. rezultatul acesteia s-a consemnat intr-un proces verbal si se va comunica catre ANRE care trebuie sa emita o decizie, pe care dupa cum s-a pus problema ieri, o intuim deja ca va fi de respingere a contestatiei noastre.
Ce e de facut in continuare? Ca suntem in acest punct in care ne-am blocat si tare ne e frica ca vom f buni de plata intr-un mod total abuziv.

Contestatia noastra a vizat atat faptul ca procesul verbal si cele retinute nu au fost facute in prezenta noastra, recalcularea s-a facut fara acordul partilor astfel cum indica OG 18/2005, iar la recalculare s-a avut in vedere o metoda de calcul ce foloseste un coeficient K diferit fata de problema retinuta in procesul verbal, respectiv un coeficient mai mare.
La concilierea de ieri , reprezentantii Enel nu au recunoscut ca si sa fi fost o problema la contor, problema s-a datorat strict montajului neconform (cum de altfel au scris si cu manuta lor pe procesul verbal si nota de constatare) ceea ce ar fi atras culpa lor si la stabilirea cantitatii neinregistrate trebuia aplicat alt coeficient si rezulta alta suma.

Ce e de facut mai departe? dupa ce primim decizia ANRE, pe care deja o intuim?
Instanta? ce tip de actiune? in ce termen trebuie introdusa? la ce instanta? etc..
Cel mai recent răspuns: nflori83 , utilizator 13:08, 5 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
Recalculare consum enel Universul_tau Universul_tau Buna seara, Am si eu o problema cu cei de la Enel si din pacate nu stiu ce solutie juridica am. Speta este urmatoarea: Am incheiat ... (vezi toată discuția)