avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionari publici

Printr-o sentinta administrativa am castigat o suma de bani reprezentind drepturi salariale. Respectiva sentinta spune ” obliga partii sa plateasca reclamantului drepturile salariale......” Eu in scris nu am solicitat, din motive personale sa mi se achite suma respectiva. Totusi dupa un timp m-am trezit in cont cu o parte din suma respectiva. Este normal daca eu nu am solicitat banii respectivi ? Ce pot face in cazul de fata ?
Cel mai recent răspuns: RADU Adrian , utilizator 19:36, 7 Octombrie 2012
Am solicitat”obligarea la achitarea c/val drepturilor salariale cuvenite pentru perioada 01.01.2010-31.12.2010, suma actualizata cu indicele de inflatie ”.
Sentinta administrativa : ” Obliga peratii sa plateasca reclamantului drepturile salariale in suma de ............. ”
Revin si precizez ca in scris am solicitat doar cheltuielile de judecata nu si punerea in executare a obligatiei de plata.
Daca vreau sa restitui suma incasata pot ? Si daca ”da ” sub ce forma ? La ce ma raportez : la brut sau net ?Instanta a dispus : ” in suma de ______ lei net.
Banii incasati pot sa-i valorific la pct. de pensie daca-i restitui sau cum se va regla problema intru cat sa virat impozitul, CASS-ul,fondul de pensii.
Va multumesc !
Din solutia pronuntata de catre instanta nu reiese si ca trebuie sa va plateasca cheltuielile de judecata ? ...

Nu vad de ce trebuie sa restituiti suma inapoi .. este dreptul dvs si angajatorul si-a indeplinit obligatia instituita in sarcina sa de catre instanta de judecata ...

Drepturile salariale respective se pot valorifica la stabilirea pensiei.
Am facut obiectul preved. L329/2009, raportul de servici a fost incetat abuziv, am castigat in instanta anularea actului administrativ, s-a dispus repunerea pe functie si in termenul de obtiune ( pensie sau continuarea activitatii) cu toate drepturile avute la data incetarii rap de serviciu. In ziua repunerii pe functie mi-am inaintat demisia . Pe perioada suspendarii am beneficiat de pensie motiv pentru care nu am dorit si nu doresc drepturile salariale cuvenite pt. ca pensia este mai mare ca si salariul. S-ar putea ca, casa de pensii sa-mi ceara pensi inapoi pe perioada respectiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va trebui să procedeze instituția ca să-i plătească drepturile salariale? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Potrivit Art. 622 din Cod procedura civila (4)Executarea unor obligaţii de a face, (...), [b]se poate obţine la simpla cerere a persoanei ... (vezi toată discuția)
Executorie de drept cristina/BZ cristina/BZ Buna ziua. In cadrul unui litigiu de munca m-am judecat cu o societate x si am primit o sentinta civila care admite contestatia precizata si formulata de mine, ... (vezi toată discuția)
Am primit mai multi bani Ionutt2014 Ionutt2014 Am fost angajatul unei firme in perioada de proba 2 luni si apoi mi a fost desfacut contractul de munca. aveam act aditional pentru decontarea transportului ... (vezi toată discuția)