avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Formulare contestatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Formulare contestatie

Cine poate sa-mi dea si mie un model de contestatie impotriva unei decizie de executare silita de le FISC sau sa-mi zica pe ce site as putea sa gasesc ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: florinelalex_one , utilizator 20:49, 22 Aprilie 2013
Scrieti concret cum se intituleaza actul/actele primite de la Finante!
Eu pot doar sa presupun ca ati primit un titlu executoriu impreuna cu o somatie, dar dvs. vorbiti in mesajul postat despre un singur act, deci s-ar putea sa gresesc!
am ceva care v-ar putea ajuta,da-ti-mi o adresa de mail.
lovdreams a scris:

Cine poate sa-mi dea si mie un model de contestatie impotriva unei decizie de executare silita de le FISC sau sa-mi zica pe ce site as putea sa gasesc ? Multumesc


Contestatia se formuleaza doar in scris si va cuprinde in mod obligatoriu:

- datele de identificare a contestatorului;
- obiectul contestatiei;
- motivele de fapt si de drept;
- dovezile pe care se intemeiaza;
- semnatura contestatorului sau a imputernicitului acestuia, precum si stampila in cazul persoanelor juridice. Dovada calitatii de imputernicit al contestatorului, persoana fizica sau juridica, se face potrivit legii.

Obiectul contestatiei pot fi sumele si masurile stabilite si inscrise de organul fiscal in titlul de creanta sau in actul administrativ fiscal atacat precum si refuzul nejustificat de emitere a actului administrativ fiscal

RETINETI!
Introducerea contestatiei pe calea administrativa de atac nu suspenda executarea actului administrativ fiscal, deci nici obligatia de inregistrare contabila si de plata a sumelor stabilite. De aceea, obligatiile fiscale stabilite prin decizia de impunere trebuie inregistrate in contabilitate si virate la urmatoarele termene impuse de art. 111 din Codul de procedura fiscala:
- pana la data de 5 a lunii urmatoare comunicarii deciziei de impunere, in situatia in carecomunicarea se face in intervalul 1 - 15 din luna;
- pana la data de 20 a lunii urmatoare comunicarii deciziei de impunere, in situatia in carecomunicarea se face in intervalul 16 - 31 din luna.

ATENTIE!
Obligatiile fiscale suplimentare nu trebuie declarate la organul fiscal competent, deoarece aceasta obligatie de declarare a rezultatelor verificarii efectuate revine echipei de control, care inainteaza decizia de impunere si procesul- verbal la serviciile de administrare in vederea inregistrarii acestora in fisa sintetica pe platitor.

Modele orientative

Model 1
CONTESTATIE LA EXECUTARE si
CERERE DE SUSPENDARE A EXECUTARII SILITE
in dosarul de executare nr. 3525/2004

prin care solicit:
- anularea executarii silite incepute in cadrul dosarului de executare sus-mentionat
- suspendarea executarii silite pana la solutionarea prezentei contestatii
pentru motivul ca

TITLUL EXECUTORIU seria AT nr. 12345678 A FOST ANULAT

In fapt
La data de 15.03.2004 mi-a fost intocmit de catre IPJ Cluj procesul-verbal de constatare a contraventiei seria AT nr. 12345678.

Plangerea impotriva procesului-verbal a facut obiectul dosarului civil nr. 5217/2004 de pe rolul Judecatoriei Cluj Napoca. Solutionand plangerea instanta a dispus prin sentinta civila nr. 4444/2004 anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei seria AT nr. 12345678 intocmit la data de 15.03.2004 de catre IPJ Cluj.

La data de 08.10.2004, tatal meu a ridicat de la Oficiul Postal 05 din Baia Mare un plic trimis de catre primaria Baia Mare in care se gasea o somatie de plata, o copie a procesului-verbal in cauza si o hartie prin care mi se spunea ca, daca nu platesc fac inchisoare.

Nu mi se pare normal sa fiu obligat la plata unei amenzi pe care instanta a anulat-o.

In drept
art. 168 si 169 [1] din Codul de procedura fiscala

In probatiune
inscrisuri

ANEXEZ
1. Somatia de plata emisa de Primaria Baia Mare
2. Hartia prin care mi s-a comunicat ca sunt pasibil de inchisoare
3. Procesul-verbal de constatare a contraventiei seria AT nr. 12345678, anulat de instanta (titlul execuriu a Primariei)
4. Sentinta civila definiva nr. 4444/2004, data de Judecatria Cluj Napoca, care anuleaza procesul verbal in cauza


Timbraj
Conform art. 36 din OG 2/2001[2] orice cereri cu privire la procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei sunt scutite de taxa de timbru.

Depun prezenta contestatia in doua exemplare.

Va multumesc.



Model 2

Contestatie impotriva deciziei de impunere


DOMNULE DIRECTOR,

Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in ..................formulez prezenta CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE IMPUNERE

nr..... si a bazei de impunere stabilita de..........., cu sediul in............, str.......... nr......judet/sector.............., solicitandu-va ca prin decizia de solutionare a prezentei contestatii sa admiteti in totalitate contestatia formulata de subsemnat si pe cale de consecinta, sa desfiintati in intregime actele administrative fiscale atacate, obligand organul emitent............, sa emita o noua decizie de impunere cu o noua baza de impozitare corespunzatoare.

MOTIVELE PREZENTEI CONTESTATII

In fapt, la data de.................organul fiscal, respectiv...............mi-a comunicat actul administrativ fiscal nr. ........din data de.........., prin care parata a dispus..........., act administrativ fiscal ce dispune in mod netemeinic si nelegal ca subsemnatul sa fiu obligat sa..............

De aceea, avand in vedere cele de mai sus, solicit pe aceasta cale sa desfiintati in intregime actele administrative fiscale atacate, respectiv baza de impunere si decizia de impunere nr....../......, obligand organul emitent........, sa emita o noua decizie de impunere cu o noua baza de impozitare corespunzatoare.

In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 43, art. 84-art. 88, art. 175-art. 188 din Codul de procedura fiscala republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

In dovedirea contestatiei, inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri.

Data depunerii...........

Semnatura............

DOMNULUI DIRECTOR AL ...................
LovDreams@myway.com
Agentia nationala de administrare fiscala
ETC
Dosar de executare nr ...
ETC
Somatie
ETC

In baza art. 145 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, va instiintam ca figurati in evidenta fiscala cu urmatoarele sume de plata, pentru care s-a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis/titlurilor executorii emise de DGFP jud. Constanta / A.F.P. Mangalia anexat/anexate.
Natura obligatiei fiscale - 80 Venituri din despagubiri
Titlu executoriu nr./data - 133020005350771-17/12/2008
Cuantumul 4000

Daca, in termen de 15 zile de la primirea prezentei somatii, nu veti achita sumele mentionate pentru care termenul legal de plata a expirat sau nu veti face dovada stingerii acestora, in baza prevederilor art. 145 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile ulterioare, se va proceda la continuarea masurilor de executare silita.Toate cheltuielile ocazionale de stingerea sumelor aratate mai sus,exclusiv cele generate de comunicarea acestei somatii prin posta, vor fi suportate de dumneavoastra.
Impotriva prezentului inscris se poate introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 15 zile de la comunicarea sau luare la cunostiinta, in conformitate cu prevederile art. 172-173 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003...
Potrivit dispozitiilor art.9 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003.... cand urmeaza sa se ia masuri de executare silita, nu este obligatorie audierea contribuabilului.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de impunere si rif MIHAELA PAUN MIHAELA PAUN Buna seara, Ma ajuta cineva cu un model de contestatie la Decizia de impunere si Raport de inspectie fiscala? Multumesc frumos M.P. (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa anulat un pv si de fapt dupa cateva lunai primesc ca figurez cu datorii adina23 adina23 In iarna acestui an, pe 14.01.2008, sotul meu a primit o amenda auto ptr ca nu avea actele la el, 150 in 48 de ore sau daca nu 300 ron. Uitandu-ne mai bine, ... (vezi toată discuția)
Executare silita-rog raspuns urgent catalina_maria2012 catalina_maria2012 1. Procesul verbal cu cheltuieli de executare intocmit de BEJ (titlu executoriu) poate fi contestat ca un act emis de o autoritate publica si BEJ are calitate ... (vezi toată discuția)